Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Το πορτρέτο ενός φίρερ που "δεν ήξερε δεν είδε δεν άκουσε..."

Σήμερα που έχουν έρθει τα πάνω-κάτω, με μια θεαματική κωλοτούμπα επιχειρεί να αποτινάξει ως… ρετσινιά τον άλλοτε τίτλο τιμής του, αυτού του απόλυτου ηγέτη της Χρυσής Αυγής

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής τα… μάζεψε άρον άρον για την «πύρινη» ομιλία του στις Θερμοπύλες τον Αύγουστο του 2012, όμως μια απλή περιήγηση στο Διαδίκτυο τον διαψεύδει πανηγυρικά…
Επί δεκαετίες ο Νίκος Μιχαλολιάκος εκφωνούσε «πύρινους» λόγους, ακόμα και κάτω από σημαίες με τη σβάστικα, εμψυχώνοντας τα τάγματα εφόδου, υμνώντας τη στρατιωτική τιμή των χρυσαυγιτών, γράφοντας εκθειαστικά κείμενα για τον οραματιστή της νέας Ευρώπης, το «Μεγάλο Αρχηγό του Γερμανικού Ράιχ».
Τότε όμως η δράση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης ήταν… κοινό μυστικό και όχι
«πιστοποιημένη» με τη βούλα της Δικαιοσύνης, ενώ το «μπαράζ» συλλήψεων για την εξάρθρωσή της φάνταζε ίσως και ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Σήμερα, πάντως, που έχουν έρθει τα πάνω-κάτω, ο Ν. Μιχαλολιάκος επιχειρεί να αποτινάξει ως… ρετσινιά τον άλλοτε τίτλο τιμής του, αυτού του απόλυτου ηγέτη της Χρυσής Αυγής.

Ανακρούει πρύμναν, αποκηρύσσοντας το ναζισμό, αποδίδοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε νεανική επιπολαιότητα τα γραπτά του και καταδικάζοντας τη βία. Οσο για τα τάγματα εφόδου, τη στρατιωτική παρουσία των μελών της Χ.Α., «δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε».

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν οι ειδικοί ανακριτές (επικαλούμενοι μαρτυρίες) τον ρωτούν για τα όσα υποστήριξε σε ομιλία του στις Θερμοπύλες τον Αύγουστο του 2012, εκείνος μιλάει για πλήρη διαστρέβλωση των λεγομένων του. Επικαλείται, μάλιστα, τηλεοπτικό υλικό που έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του κόμματος προς επίρρωση του ισχυρισμού του. Ο κατηγορούμενος λέει αλήθεια για τη δυνατότητα ανεύρεσης της επίμαχης ομιλίας στο Διαδίκτυο -και μάλιστα σε δεκάδες ιστοσελίδες- όχι όμως και για τη διαστρέβλωση του περιεχομένου της.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στα σχετικά βίντεο ακούγεται να λέει, με στεντόρεια φωνή, στους οπαδούς του: «Σας πληροφορούμε ότι δεν αισθανόμαστε καθόλου καλά μέσα στο Κοινοβούλιο, αισθανόμαστε άβολα, αισθανόμαστε εκεί μέσα μια σιχασιά και μια αηδία. Αν θέλουν, τα εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή και βγαίνουμε στους δρόμους και να δούμε τότε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Και θα δούνε τότε τι σημαίνει τάγματα εφόδου, τι σημαίνει μάχη, τι σημαίνει αγώνας, τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια».

Στην απολογία του, ωστόσο, ανέφερε: «Απευθυνόμενος στο κοινό, τους είπα ότι ψευδώς και συκοφαντικά σας αποκαλούν τάγματα εφόδου, ενώ ξέρουν πολύ καλά τι ήταν τα τάγματα εφόδου όταν πράγματι οι ξιφολόγχες ακονίζονταν στα πεζοδρόμια». Τόνισε επίσης: «Εις ό,τι αφορά το “αισθανόμαστε άβολα στη Βουλή” αναφέρομαι στις δεκάδες υβριστικές αναφορές σ’ εμάς χωρίς την οφειλόμενη από το προεδρείο παρέμβαση προστασίας μας και επίσης το γεγονός ότι με τρόπο κατά την άποψή μας παράνομο μας αφαιρέθηκε η δυνατότητα ως πέμπτο κόμμα της Βουλής να διαθέτουμε αντιπρόεδρο».
Για το «θα βγούμε στους δρόμους», υποστηρίζει: «Εννοούμε ότι θα προβούμε στις νόμιμες συναθροίσεις-συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μέσω των οποίων θα δείξουμε στον ελληνικό λαό την αντιδημοκρατική συμπεριφορά των κομμάτων εξουσίας εναντίον μας».

Απολογούμενος ο γ.γ. της Χ.Α. αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε «διασύνδεση» με ναζιστική φιλοσοφία και δηλώνει ότι έχει ξεπεράσει τις απόψεις που εξέφραζε στα κείμενά του στο περιοδικό της οργάνωσης. «Απηχούσαν αντιλήψεις εθνικοσοσιαλιστικές τότε, δηλαδή προ 35ετίας, τις οποίες σήμερα δεν αποδέχομαι» αναφέρει.

«Η Χ.Α. σε ιδεολογικό επίπεδο δεν έχει σχέση με το γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του Μεσοπολέμου, αλλά εκφράζει ένα γνήσιο εθνικιστικό κίνημα». Γι’ αυτό το λόγο, συνεχίζει, η Χ.Α. ουδέποτε υιοθέτησε επίσημα εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα, αλλά μόνο αρχαιοελληνικά, σύμβολό της δε είναι ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος. Για ακόμα μία φορά όμως τα ντοκουμέντα του… ένδοξου παρελθόντος του, όπως φωτογραφίες του κάτω από σημαίες με το ναζιστικό σύμβολο, τον διαψεύδουν παταγωδώς.


«Δεν αποφάσιζα εγώ, αλλά η πλειοψηφία…»

ΚΛΗΘΕΙΣ από τους ειδικούς ανακριτές να σχολιάσει εάν το φερόμενο ως καταστατικό της Χ.Α. κείμενο, υπό τον τίτλο «Η αρχή του Αρχηγού», εκφράζει τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης σε ηγετικό επίπεδο, λέει: «Κατηγορηματικά απαντώ όχι. Το κείμενο αυτό είναι ψευδεπίγραφο, όπως ακριβώς και το φερόμενο ως καταστατικό της Χ.Α. (σ.σ.: περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο και στο πόρισμα του Χαράλαμπου Βουρλιώτη). Δεν ξέρω γερμανικά, αλλά, όπως πληροφορούμαι, η λέξη φίρερ είναι γραμμένη λάθος, γεγονός το οποίο καταδεικνύει τη σοβαρότητα του συγγραφέως», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπεραμύνεται της δημοκρατικής διάρθρωσης και λειτουργίας της Χ.Α., επισημαίνει μάλιστα ότι η πλειοψηφία αποφάσιζε και συχνά δεν… περνούσε η άποψή του! «Είμαι απλώς ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής. Υπάρχουν πλείστα όσα παραδείγματα από την εσωτερική κομματική λειτουργία των τελευταίων ετών, όπου δεν επικράτησε η γνώμη μου ως γενικού γραμματέα, αλλά επικράτησε η άποψη και θέση της Κεντρικής Επιτροπής».

Για την ομοιόμορφη εμφάνιση των οπαδών της Χ.Α., τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις όπου κινούνται ως στρατιωτικό άγημα με βηματισμό, τις επιθέσεις που τους αποδίδονται εις βάρος αλλοδαπών κ.λπ., ο Ν. Μιχαλολιάκος αναφέρει:
* «Η Χ.Α. δεν είναι στρατός για να διαθέτει στολή και καταδικάζω αυτού του είδους τη συμπεριφορά και αμφίεση και το συγκεκριμένο βηματισμό».
* «Γενικώς έχω καταγγείλει δημόσια τόσο μέσα στη Βουλή κάθε πράξη βίας όσο και στις όποιες ελάχιστες εμφανίσεις μου και δηλώσεις μου στα ΜΜΕ».
* «Καταδικάζω τα επεισόδια (που αφορούν μετανάστες). Αυτό που διακηρύσσει η Χ.Α. είναι η αυστηρή τήρηση του νόμου προς πάσα κατεύθυνση».


Βγάζει απέξω την… ουρά του για το φόνο Φύσσα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΥΓΕΡΗ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι -που «ενεργοποίησε» την αντίστροφη μέτρηση, ώστε ο Ν. Μιχαλολιάκος να αποτελέσει τον πρώτο μετά τη Μεταπολίτευση εν ενεργεία αρχηγό κόμματος που προφυλακίζεται για κακούργημα- τη χαρακτηρίζει «μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό για το οποίο δεν φέρει καμία ευθύνη».

Διαψεύδει ότι ενημερώθηκε από το βουλευτή Γιάννη Λαγό το ίδιο βράδυ: «Η επί 45 δευτερόλεπτα συνομιλία αφορούσε στη μετακίνησή μου της επόμενης ημέρας, καθόσον αυτός επικοινωνεί για τα μέτρα ασφαλείας των μετακινήσεών μου με τον αρμόδιο αστυνομικό διευθυντή».

Υποστηρίζει ότι «για το τραγικό γεγονός πληροφορήθηκα το πρώτον το μεσημέρι της επόμενης ημέρας». Βγάζει δηλαδή την… ουρά του έξω σχετικά με τις 14 κλήσεις που έγιναν τότε από τα κεντρικά γραφεία της Χ.Α. στο σπίτι του «πυρηνάρχη» Νίκαιας: «Αποδεδειγμένα δεν ήμουν στο χώρο των γραφείων, χώρο εις τον οποίο διέρχονται και εργάζονται άτομα με τα οποία είχε συνομιλήσει την προηγούμενη ημέρα ο Πατέλης».

ΧΡ. ΧΑΤΖΗΪΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ
Δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου