Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Παρεμβάσεις μόνο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις εξετάζει η κυβέρνηση

101FDE95A6724947BBECDA379E7E937FΜόνον για το καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, το οποίο αποκλίνει από τις γενικές διατάξεις, επεξεργάζεται παρεμβάσεις η κυβέρνηση.
Αυτό ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξει το γενικό υφιστάμενο καθεστώς και να μειωθούν οι κύριες συντάξεις.
Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, στο καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων αναφέρθηκε ο
υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας χθες, σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ, για στοχευμένες παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό καθεστώς.
Εν τω μεταξύ, τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση στην κυβέρνηση για μείωση κύριων συντάξεων, έδωσε την Τρίτη, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
Στη συνέχεια μιλώντας σε δημοσιογράφους έκανε λόγο για «ψηφιδωτό ειδικών καθεστώτων» και «σαθρά υλικά» πάνω στα οποία στήθηκε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.
Επίσης ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε τροπολογία για να αυξηθεί η εισφορο-συλλεκτική ικανότητα των ασφαλιστικών ταμείων.
Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, το υπουργείο Εργασίας ευελπιστεί ότι θα καλυφθεί το κενό που θα δημιουργηθεί το 2014 από τη μειωμένη χρηματοδότηση του κρατικού προϋπολογισμού.
(skai)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου