Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Σαμαράς: Αγαπάμε τη χώρα μας πάρα πολύ για να επιτρέψουμε τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό


«Πρέπει να θυμόμαστε τρία πράγματα, τα οποία μας ενώνουν: το ιστορικό παρελθόν και τη χριστιανική κληρονομιά, την ανταγωνιστικότητα (δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να μείνουμε πίσω). Χρειάζεται αλληλεγγύη και υπευθυνότητα. Αυτό ζει η Ελλάδα σήμερα: από τη μία απίστευτες θυσίες και από την άλλη αλληλεγγύη από τους εταίρους της, για να ξεπεράσει την κρίση». Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στις Βρυξέλλες και στέλνοντας μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Επανέλαβε επίσης ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα μέτρα.
«Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη με αλληλεγγύη και υπευθυνότητα, τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Έγιναν λάθη στο παρελθόν. Τώρα πρέπει να τα λύσουμε μαζί, να φτιάξουμε το κοινό μας
μέλλον, αλλιώς θα γίνουμε οι παρίες του μέλλοντος».
Παράλληλα, το μήνυμά τους προς το εσωτερικό τη χώρας ήταν σαφές: «Αγαπάμε τη χώρα μας παρά πολύ, για να επιτρέψουμε φαινόμενα όπως ο εξτρεμισμός και ο λαϊκισμός, είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος τόσο στα άκρα όσο και εντός της Νέας Δημοκρατίας όπου κάποιοι βουλευτές «ξεσπάθωσαν» και λαϊκίζουν σε βάρος της σωτηρίας της χώρας.
Στην εκδήλωση προς τιμήν του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο Μάρτιν Σουλτς τόνισε ότι η κατάσταση στην ΕΕ και την Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Πιστεύω ότι, αργά ή γρήγορα, θα υπάρξει λύση στην κρίση. Μία εναλλακτική για να λύσουμε το πρόβλημα, είναι να καταστρέψουμε την Ευρώπη. Πολλοί λένε «ως εδώ, δώστε τέλος στην ΕΕ, καταστρέψτε το κοινό νόμισμα». Η λύση κατά την άποψή μου δεν είναι η καταστροφή του κοινού νομίσματος.
Εύσημα για τον Κ. Καραμανλή απένειμε και η Μαρία Δαμανάκη: «Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Καραμανλή στο πολιτικό μου ταξίδι… Τώρα στην Ελλάδα η πλειονότητα των πολιτικών του αντιπάλων αναγνωρίζουν την κληρονομιά του Καραμανλή… Ο Καραμανλής με βοήθησε να αντιληφθώ γιατί το ευρωπαϊκό όραμα δεν είναι διαπραγματεύσιμο… Παρότι ήμασταν πάντα σε αντίπαλα στρατόπεδα, το ’74 πρώτος άνοιξε το μονοπάτι για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και καταδίκασε το φασισμό. Ο Καραμανλής έλεγε ότι εμπειρία είναι το όνομα που δίνουμε στα λάθη μας. Ας μάθουμε από τα λάθη μας, λοιπόν…
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου