Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

BINTEO-Σαμαράς εναντίον ναζί και ΣΥΡΙΖΑίων: «Δεν υπάρχει καλή και κακή βία – Καμία ανοχή στην παρανομία»

«Καμιά ανοχή στην παρανομία. Μηδενική ανοχή σε κάθε παρανομία των νεοναζί. Παραβιάσεις όμως της νομιμότητας δεν έγιναν μόνο από την Χρυσή Αυγή, ασκήθηκε και στο περιστατικό της Marfin. Δεν πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι της Marfin; Δεν πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι στις Σκουριές;»

Σφοδρή επίθεση στη Χ.Α. και τον ΣΥΡΙΖΑ -χωρίς να τον κατονομάσει- εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ στην πρώτη του εμφάνιση σε κομματικό ακροατήριο, μετά τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Σαμαράς έστειλε το μήνυμα ότι «πρέπει να τελειώνουμε με τους νεοναζί», τονίζοντας ότι «αν
θέλουμε να εξαλείψουμε το φαινόμενο, πρέπει να κάνουμε δύο πράγματα: να είμαστε αμείλικτοι -μηδενική ανοχή σε κάθε παρανομία τους- και να εξαλείψουμε τα αίτια δημιουργίας του». «Το φαινόμενο των νεοναζί είναι παράδοξο και ντροπή -γιατί η χώρα υπέφερε τα πάνδεινα από τους ναζί- και θανάσιμος κίνδυνος για τη Δημοκρατία», ανέφερε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για φαινόμενο «επικίνδυνο για τις δημοκρατία μας γιατί την απειλούν όχι μόνο στα λόγια αλλά και έμπρακτα: δημιουργούν τάγματα εφόδου... σκοτώνουν».

Αναφερόμενος στις ενέργειες της Πολιτείας, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «τους αντιμετωπίζουμε όπως τους αξίζει, ως εγκληματίες», προσθέτοντας πως «η δικαιοσύνη εχει τώρα το λόγο». Είπε πως αν αποκαλυφθούν ως εγκληματική οργάνωση θα υποστούν τις βαρύτατες συνέπειες και θα ανασταλεί η χρηματοδότησή τους.

Στρέφοντας τα βέλη του εμμέσως και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «εγώ δεν αναφέρομαι στη θεωρία των δύο άκρων, κάνω πολιτική: Παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνο από τη Χρυσή Αυγή, έγιναν και από άλλους».

«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα»

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα έδωσε, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ξεπερνάει βήμα-βήμα την κρίση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε όσους «φοβούνται», όπως είπε, την επιτυχία της χώρας. «Κάποιοι ακούν τη λέξη επιτυχία και αφρίζουν. Κάνουν ό,τι μπορούν να την αποδομήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας μάλιστα ότι το να αμφισβητείς κάθε επιτυχία της χώρας είναι σαν να τη σπρώχνεις στον εξτρεμισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου