Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου: της νύκτας τα καμώματα


Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η νύχτα και γελά. Χρειάστηκαν 20 μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για να φέρει ρυθμίσεις που θα έπρεπε ήδη να υπάρχουν. Και τις φέρνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε ένα πολυνομοσχέδιο που έχει απ’ όλα. Σαν μπαξές με όλα τα λουλούδια είναι και το νομοσχέδιο αυτό έτρεξαν να το εισάγουν στη Βουλή για να προλάβουν το κλείσιμό της στις % Αυγούστου.
Το νομοσχέδιο του Βενιζέλου περιλαμβάνει διατάξεις για την...
εισαγωγή της σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, δηλαδή της δημιουργίας καταλυμάτων γύρω από ένα ξενοδοχείο. Επίσης, αναφέρονται κίνητρα για την απόσυρση παλαιών καταλυμάτων ενώ μπαίνει κι ένα πράσινο χαράτσι στους ιδιοκτήτες εγκαταλελειμμένων παραθεριστικών καταλυμάτων.
Ενα μεγάλο κεφάλαιο καθορίζει θέματα που αφορούν τις συντάξεις του Δημοσίου, τη σύνταξη των διαζευγμένων κ.λπ. Περιλαμβάνονται επίσης ρυθμίσεις για τις μισθώσεις του ελληνικού Δημοσίου, την ανάκτηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων καθώς και για τα τυχερά παιχνίδια, τα “φρουτάκια” και την ατομική κάρτα παίκτη. Ειδικά για τις παιχνιδομηχανές, πάνω από 35.000 θα κατακλύσουν τη χώρα και κάθε καφενείο θα γίνει καζίνο.
Προβλέπεται επίσης και νέα περαίωση στην οποία μπορούν να ενταχθούν όλοι όσοι εξαιρέθηκαν από την πρόσφατη ρύθμιση περαίωσης όπως για παράδειγμα εκείνοι που είχαν  ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ, όσοι είχαν ενταχθεί στην περαίωση αλλά για κάποιο λόγω δεν πλήρωσαν όλες τις δόσεις και έτσι έμειναν ορισμένα έτη ανέλεγκτα καθώς και εκείνοι που δεν δέχθηκαν να κλείσουν τις ανέλεγκτες χρήσεις 2001 – 2009 με αυτόματη διαδικασία. Στη νέα περαίωση θα ενταχθούν όλοι όσοι έχουν ετήσια ακαθάριστα έσοδα έως 40 εκατ. ευρώ. Η επίλυση των φορολογικών διαφορών (κλείσιμο ανέλεγκτων χρήσεων) ενεργείται πριν από την έναρξη του φορολογικού ελέγχου με την αποδοχή από τον υπόχρεο του Εκκαθαριστικού Σημείωματος εντός προθεσμίας 5 ημερών από την κοινοποίησή του. Το ίδιο εκκαθαριστικό σημείωμα μπορεί να υποβάλει και μόνος του ο φορολογούμενος μέχρι 31 Οκτωβρίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου