Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Πιερρακάκης: Κάποια σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες στις πληγείσες περιοχές

rsz photo 2023 09 11 08 14 28

Ο Υπουργός Παιδείας, κ. Πιερρακάκης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ANT1 για την καταστροφική κακοκαιρία είπε πως, κάποια σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες.

Ο σχολικός πληθυσμός στη Θεσσαλία ανέρχεται σε 88.000 μαθητές, για 1.036 παιδιά και για περισσότερους από 10.000 εκπαιδευτικούς, ανέφερε ο υπουργός και έκανε γνωστό πως δε θα μπορέσουν να ανοίξουν όλα τα σχολεία, όπως για παράδειγμα στα δημοτικά σχολεία που βρίσκονται στον Παλαμά Καρδίτσας.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία σύσκεψη στο υπουργείο για να αποφασιστεί ποια σχολεία πρόκειται να ανοίξουν. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας.

Θέλοντας να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος, ο Κυριάκος Πιερρακάκης επισήμανε ότι «κάποια σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες» και συμπλήρωσε ότι εκεί θα υπάρξει παρέμβαση μήπως χτιστούν οικίσκοι.

Ακόμη, βρίσκεται υπό μελέτη το ενδεχόμενο κάποιες σχολικές μονάδες να  συστεγαστούν.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης είπε ότι «οι μαθητές των σχολείων που τελικά δεν θα ανοίξουν θα πάνε σε όμορρα σχολεία, προκειμένου να συνεχίσουν τα μαθήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου