Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ούτε τσίπα, ούτε ντροπή


Η κατάσταση αποκαλυπτική. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που εξαντλείται σε χειραψίες και σε αγκαλιάσματα με κάθε πολίτη που βλέπει μπροστά του

Ο άνθρωπος από την Αμερική που υποτίθεται διαθέτει άφθονη ευαισθησία και μεγάλη καρδιά. Αυτό το φρέσκο, το νέο και το πολλά υποσχόμενο πρόσωπο της Αριστεράς, συμπεριφέρθηκε με τόση αγένεια, τόση περιφρόνηση και με τέτοια mediaκα κόλπα απέναντι στην υφυπουργό Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, που ούτε ο πιο κυνικός νεοέλληνας θα τολμούσε να κάνει.

Αν μάλιστα στα μαθητικά χρόνια συνυπήρξε με την Δόμνα Μιχαηλίδου, ε τότε το ολίσθημα του είναι τόσο κατηφορικό όσο ο πάτος του βαρελιού. Ασε που είναι νέα. Ασε που είναι γυναίκα. Ασε που δεν χαρακτηρίζεται από ίχνος φανατισμού. Και άσε το καλύτερο γι αυτήν: υπήρξε η μόνη υπουργός, όλων των κυβερνήσεων, που άνοιξε δομές που φιλοξενούν πλάσματα με πολλές ανάγκες, αποκαλύπτοντας την βαρβαρότητα, την εκμετάλλευση, ακόμα και το σπορ των σεξουαλικών «παρενοχλήσεων» σ αυτά τα καταγώγεια».

Dear Stefanos τα γνωρίζεις όλα αυτά; Γνωρίζεις επίσης ότι το κόμμα σου, στη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας δεν έπραξε το ελάχιστο ως όφειλε για να προστατεύσει ανυπεράσπιστους υπερήλικες και παιδιά χωρίς γονείς; Μπα που τέτοια ευαισθησία.

Και για να επιστρέψω στο χτεσινό περιστατικό, θυμίζω την επίσκεψη του Κασσελάκη στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Καλλιθέα. Θυμίζω ότι η Δόμνα Μιχαηλίδου τον περίμενε. Και θυμίζω ακόμα ότι ο Κασσελάκης, στη μονταζιέρα έκοψε κάθε ίχνος Δόμνας Μιχαηλίδου με το επιχείρημα της «ακάλεστης».

Δηλαδή αγαπητέ μου θα κόβετε και θα ράβετε ανάλογα με τα κέφια σας και με τι σας βολεύει; Δηλαδή τι φοβάστε; Μήπως η Δόμνα σας αρπάξει τη δόξα; Και ποιους τρόπους σας έμαθαν εκεί στο Αμέρικα; Και πως αντιμετωπίζετε τους πολιτικούς αντιπάλους σας; Με το ψαλίδι; Μπας και ζηλεύετε την δόξα του μακαρίτη γερουσιαστή Τζόζεφ Μακάρθι, θρυλικού διώκτη όχι μόνο Αμερικανών κομμουνιστών, συμπαθούντων αλλά και εν γένει δημοκρατικών;

Και για να συντομεύω αντιγράφω μέρος της απάντησης της Δόμνας Μιχαηλίδου:

«Yποδέχθηκα τον κ. Κασσελάκη στο ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας ως όφειλα βάσει του θεσμικού μου ρόλου. Δεν πήγα στο σχολείο ως Δόμνα Μιχαηλίδου αλλά ως η καθόλα αρμόδια Υφυπουργός για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Άρα; «Απρόσκλητη» η αρμόδια Υφυπουργός; Δεν ήμουν καλεσμένη του κύριου Κασσελάκη, ούτε πήγα για να λάβω μέρος σε κάποιο βίντεοκλιπ. Είχα την εντύπωση ότι ήθελε να ενημερωθεί επί της ουσίας. Ήταν όμως πολύ δυσάρεστη έκπληξη για 'μένα να βλέπω έναν πολιτικό της γενιάς μου να υπόσχεται νέο ακίνητο σε μία εβδομάδα».

Και κάτι ακόμα ως υστερόγραφο και επί της ουσίας αυτών των υποδομών. Αγαπητή Δόμνα αν πράγματι αυτή η δομή ούτε κλιματιστικά έχει και σε τέτοιο χάλι βρίσκεται, ε το λιγότερο που έχεις να κάνεις δημοσίως είναι η αυτοκριτική σου για λογαριασμό της θέσης σου και της κυβέρνησης. Καλά ο Κασσελάκης αλλά τέτοιες στοιχειώδεις υποδομές μόνο σε κρατίδια της υποσαχάριας Αφρικής τα βλέπεις! Οσο για τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ένα έχω να πω: ούτε τσίπα, ούτε ντροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου