Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Στις 4/10 οι αναπληρωτές, από τους ισχύοντες πίνακες οι μόνιμοι

 

Απαντήσεις σε σοβαρά ζητήματα, που αφορούν στους εκπαιδευτικούς έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, κ. Κ. Κατσαρός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

Για το ζήτημα του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ, η ΟΛΜΕ εξέφρασε και πάλι την κάθετη διαφωνία της, θέμα για το οποίο ο κ. Κατσαρός απάντησε ότι δεν υπάρχει κάτι που θα νομοθετηθεί άμεσα και ότι οι επόμενοι διορισμοί θα γίνουν κανονικά από τους ισχύοντες πίνακες. Σχετικά με τα υφιστάμενα κενά, το Δ.Σ. ζήτησε επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό τους, δηλώνοντας ότι ξεπερνούν τα 18.000 και απαίτησε την άμεση κάλυψή τους. Ο Γ.Γ. είπε ότι δεν έχουν ακόμα καθαρή εικόνα για τον ακριβή αριθμό και ότι η δεύτερη φάση προσλήψεων θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου.

Για τις προσλήψεις για τη Μ.Ν.Α.Ε είπε ότι θα γίνουν αρχές Νοέμβρη. Για το ζήτημα των λαθών του ΟΠΣΥΔ επισημάνθηκε και πάλι η αδιανόητη αδικία σε βάρος συναδέλφων που βρέθηκαν είτε εκτός πίνακα είτε πολλές θέσεις κάτω από αυτή που αναλογούσε στα πραγματικά μόριά τους. Ο Γ.Γ. απάντησε ότι το ΑΣΕΠ αρνείται να διορθώσει τα λάθη. Ζητήθηκε να αναμορφωθεί ο ΟΠΣΥΔ ώστε να μην χρειάζεται να κατατίθενται κάθε χρόνο τα ίδια έγγραφα, αλλά να αποθηκεύονται τα μόρια των εκπαιδευτικών και να προστίθενται μόνο τα επιπλέον προσόντα/προϋπηρεσία που έχουν αποκτηθεί από την τελευταία αίτησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου