Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Νέα συμβούλια διοίκησης στα πανεπιστήμια


Νέες διοικήσει θα έχουν σύντομα 10 ΑΕΙ της χώρας, καθώς ολοκληρώθηκαν οι ψηφιακές εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών των νέων Συμβουλίων διοίκησής tous. Επόμενο βήμα για τα ανώτατα Ιδρύματα, είναι το να επιλέξουν τα εξωτερικά μέλη που θα ολοκληρώσουν και τη σύνθεσή τους.

Όπως φανερώνει το ρεπορτάζ ωστόσο, σε πολλά ΑΕΙ η πρόσκληση δεν προσέλκυσε υποψηφίους ακαδημαϊκού ή επιχειρηματικού κύρους. Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, στις εκλογές για τα εσωτερικά μέλη των Συμβουλίων των ΑΕΙ υπήρξε σχεδόν καθολική συμμετοχή και από τους 3.179 δυνητικούς ψηφοφόρους, οι 3.043 προσήλθαν στην ηλεκτρονική κάλπη, αγγίζοντας ποσοστό του 95,7%.

Στη νέα μορφή τους τα νέα Συμβούλια διοίκησης των ΑΕΙ θα αποτελούνται από 6 εσωτερικά μέλη εκλεγμένα μεταξύ των καθηγητών κάθε Ιδρύματος και πέντε εξωτερικά μέλη από προσωπικότητες του ευρύτερου πανεπιστημιακού ή κοινωνικού γίγνεσθαι. Μεταξύ των εκλεγμένων μελών τους, τα Συμβούλια αυτά (στο σύνολό τους) θα επιλέγουν τον πρύτανή τους που θα είναι και πρόεδρος του Συμβουλίου. Τα πανεπιστήμια που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία είναι τα Γεωπονικό, Πειραιώς, Μακεδονίας, Ιωαννίνων, Πολυτεχνείο Κρήτης, Δημοκρίτειο Θράκης, Αιγαίου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Ελληνικό Μεσογειακό (πρώην ΤΕΙ Κρήτης).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου