Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 23 ως 29 Οκτωβρίου 2022 το 2ο ΕΠΑΛ Καβάλας φιλοξένησε στην Καβάλα την 3η Διακρατική συνάντηση ενός από τα Ευρωπαϊκά πρόγραμματα Erasmus που συμμετέχει κατά την διετία 2020-2022 και έχει τίτλο “Act Local, Think Global”.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά το διάστημα  23 ως 29 Οκτωβρίου 2022 το 2ο ΕΠΑΛ Καβάλας φιλοξένησε στην Καβάλα την 3η Διακρατική συνάντηση ενός από τα Ευρωπαϊκά πρόγραμματα Erasmus που συμμετέχει κατά την διετία 2020-2022 και έχει τίτλο “Act Local, Think Global”.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 16 μαθητές/τριες και οι 6 συνοδοί εκπαιδευτικοί τους από τη Δανία (συντονιστικό σχολείο), τη Λιθουανία και την Ισπανία, ενώ το εταιρικό σχολείο από την Τουρκία δεν συμμετείχε στην συνάντηση.

Κατά την συνάντηση παρουσιάσθηκε και αναλύθηκε το Εκπαιδευτικό Σύστημα στην Ελλάδα, η διεθνής ομάδα των μαθητών παρακολούθησε μάθημα σχετικά με το υπερκαταναλωτισμό και διερεύνησε τις επιπτώσεις του στο περιβάλλον. Κατέγραψε δε, κατάλογο προτάσεων για τον έλεγχο του φαινομένου της υπερκατανάλωσης στην εποχή μας. Επίσης έγινε έρευνα σχετικά με τη χρήση διαφόρων αντικειμένων/υλικών  στην καθημερινότητα μας και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον, καταγράφθηκαν τα αποτελέσματα της και προτάθηκαν εναλλακτικές λύσεις.

Δημιουργικά εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του σχολείου όπως η δράση «Πράσινα Δάχτυλα». Πρόκειται για τη δημιουργία μικρού κήπου χρησιμοποιώντας παλιά ελαστικά αυτοκινήτων.  Ακόμη, οι συμμετέχοντες συνεργαζόμενοι σε διεθνείς ομάδες σχεδίασαν φυλλάδια στα οποία προτείνουν τρόπους επαναχρησιμοποίησης αντικειμένων και με καλλιτεχνική διάθεση δημιούργησαν ευχετήριες κάρτες γενεθλίων χρησιμοποιώντας «άχρηστα» υλικά. Οι μαθητές έφεραν από τις πατρίδες τους βιβλία και ρούχα που δεν χρησιμοποιούν πια, τα μεταμόρφωσαν και τα πακετάρισαν με οικολογικά υλικά συσκευασίας ώστε να βιώσουν τη σημαντικότητα της επαναχρησιμοποίησης αντικειμένων και την αναγκαιότητα της χρήσης συσκευασιών φιλικών προς το περιβάλλον, ως μέτρα προστασίας του. Τα παραπάνω αναφερθέντα αντικείμενα τα δώρισαν σε ανθρώπους στην περιοχή μας που τα έχουν ίσως ανάγκη.

 


Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων της Καβάλας στην περιοχή της Άσπρης Άμμου όπου και ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο κ. Τραϊφόρο που απάντησε λεπτομερώς σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν. Κατόπιν μετέβηκαν στην Ξάνθη στο «Σπίτι της Σκιάς» και εντυπωσιάστηκαν με τα έργα τέχνης στο χώρο φτιαγμένα από άχρηστα υλικά.

 

Βεβαίως η διεθνής ομάδα καλωσορίσθηκε από την πρώτη ημέρα από τις Αρχές του τόπου στο Δημαρχείο από τον Αντιδήμαρχο κ. Μουμτζάκη Απόστολο και δεν παράλειψε να  ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο και μουσείο Φιλίππων, σπήλαιο Αγγίτη, καθώς και στα αξιοθέατα της Καβάλας, τις Καμάρες, το Ιμαρέτ, το μνημείο του Απόστολου Παύλου, την συνοικία της Παναγίας και ανέβηκε στο Κάστρο της Καβάλας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου