Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Ζέττα Μακρή: Με αξιολόγηση η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών

 

Μακρή:  ¨Είναι απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως να εφαρμοσθούν οι διατάξεις της αξιολόγησης του νόμου 4823/2021 και για τους νεοδιόριστους δόκιμους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ”.

Αυτά δήλωσε η υφυπουργός παιδείας κα Ζέττα Μακρή σήμερα στη Βουλή στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού απαντώντας σε επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή  Α’ Θεσσαλονίκης  του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ) κου Ιωάννη Δελή με θέμα: “Για τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των δόκιμων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών (2020) της Ειδικής Αγωγής”.

Μάλιστα, η υφυπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση θα γίνει εντός του τρέχοντος σχολικού έτους και όσες διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης δόκιμων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ εξέδωσαν ήδη ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, θα ανακληθούν ως άκυρες!

Η απάντηση της κας Μακρή

Στην ερώτηση του βουλευτή η Υφυπουργός απάντησε ότι:

  • Η απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως είναι να εφαρμοσθούν οι διατάξεις της αξιολόγησης του νόμου 4823/2021 και για τους νεοδιόριστους δόκιμους εκπαιδευτικούς ΕΕΠ-ΕΒΠ, αναφορικά με τη μονιμοποίησή τους.
  • Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ θα πραγματοποιηθεί κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.
  • Οι οδηγίες του Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ κου Α. Κόπτση προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ήταν να απέχουν από τη διαδικασία έκδοσης διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης δόκιμων εκπαιδευτικών.
  • Οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των δόκιμων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ που εξέδωσαν Διευθύνσεις Εκπαίδευσης είναι άκυρες και θα ανακληθούν.
  • Ήδη Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας προχωρούν σε ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης δόκιμων εκπαιδευτικών που εξέδωσαν.
  • Η αξιολόγηση δεν θα έχει τιμωρητικό  χαρακτήρα και ουδείς δόκιμος εκπαιδευτικός-ΕΕΠ-ΕΒΠ θα απολυθεί.

Ο Βουλευτής του ΚΚΕ κος Δελής μετά από αυτή την απάντηση της Υφυπουργού ΠΑΙΘ, μίλησε περί “ψυχρολουσίας” των εκπαιδευτικών, ενώ η κα Μακρή απαντώντας ανέφερε πως είχαν ενημερωθεί οι εκπαιδευτικοί από τον Γ.Γ ΥΠΑΙΘ κο Κόπτση, εννοώντας την πρόσφατη συνάντηση του με Σωματεία εκπαιδευτικών.

Τέλος, η υφυπουργός  αναφέρθηκε στο άρθρο 78 του νόμου 4997/2022, λέγοντας ότι  για λόγους ισότιμης μεταχείρισης στις διαδικασίες επιλογής στελεχών, υπάρχει πρόβλεψη να επιτρέπεται στους δόκιμους εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ, που έχουν συμπληρώσει τη διετή δοκιμαστική υπηρεσία, αλλά δεν έχει υλοποιηθεί η διαδικασία αξιολόγησής τους, μεταβατικά και έως ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης, να είναι υποψήφιοι και να συμμετέχουν στις διαδικασίες επιλογής για Θέσεις στελεχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου