Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Μήπως πάμε γυρεύοντας;

 

«ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ κρούσματα κορονο'ιόύ επέστρεψαν οι μαθητές ενός λυκείου από την Περιφέρεια, που είχαν πάει εκδρομή στην Πράγα!» λέει το ρεπορτάζ. Κατάλαβα καλά; Υ πήρξαν καθηγητές , διευθυντής (και γονείς) που αποφάσισαν και ανώτερες Αρχές που επέτρεψαν να πάει το σχολείο εκδρομή στο εξωτερικό, την ώρα που καίγεται η γούνα μας (και όχι μόνον αυτή) από τον ρημάδη τον κορονοΐο; 

Αλλά τι λέω; Εδώ είδα ένα ρεπορτάζ στην τηλεόραση με το Μπάνσκο, στη Βουλγαρία, όπου ο μισός πληθυσμός και βάλε «δεν γουστάρει» το εμβόλιο, στο οποίο μετέχουν σε πάρτι δίπλα σε θερμαινόμενες πισίνες, χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις! Κι απ’ ό,τι μου λένε (και θα πάνε και συγγενικά μου πρόσωπα) τα ξενοδοχεία στο Μπάνσκο είναι ήδη «φουλαρισμένα» από Ελληνες τουρίστες, που θα μπουν σε ένα πούλμαν στην Αθήνα και θα μείνουν μέσα σε αυτό επί ώρες (δηλαδή σε μια χύτρα ταχύτητας για τον ιό) για να πάνε πού; Στη Βουλγαρία, όπου μέχρι τον περασμένο μήνα λιγότερο; από το 25% του πληθυσμού των επτά και κάτι εκατομμυρίων κατοίκων της ήταν εμβολιασμένο!

 Και λες «πάει, τρελαθήκαμε εντελώς»! Θα μου πεις «τι θα πει εντελώς; Υπάρχει και “τρελαθήκαμε λίγο;”. 

Ναι, στην περίπτωση του ιού, υπάρχει! Εδώ, ας πούμε, που έχουμε εμβολιασμένο περισσότερο από το 60% , είμαστε λιγότερο τρελαμένοι! Αλλά, βρε παιδί μου, να αφήνεις την Ελλάδα και να πηγαίνεις στο στόμα του λύκου; «Μα, έχουμε κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου» λέει η φίλη που έχει «κλείσει» τριήμερο στο Μπάνσκο (τετραήμερο, αλλά η μία μέρα θα «φαγωθεί» στα πούλμαν) και νομίζει ότι είναι ασφαλής! Εδώ άλλοι έκαναν και τις τρεις δόσεις και νόσησαν. Ελαφρά, δεν λέω, αλλά με τις τρεις!

Θα μου πεις, «ο καθένας έχει δικαίωμα να αποφασίσει τι θα κάνει», και έτσι είναι. Αλλά κι η χώρα που θέλει να προφυλάξει τους ανθρώπους της έχει δικαίωμα να πει «κλείνω τα σύνορά μου για τις ημέρες των εορτών» και γλιτώνεις έναν -πολύ πιθανόπρόσθετο κίνδυνο. 

Αλήθεια, ποιος γυμνασιάρχης και ποιος σύλλογος καθηγητών αποφάσισε να πάει τα παιδιά στο εξωτερικό όταν «βράζει» αυτή την ώρα η νέα μετάλλαξη, και την ώρα που οι περισσότεροι (για να μην πω όλοι) μαθητές είναι ανεμβολίαστοι; Και πώς πάνε εκδρομή; Δεν ζητούν άδεια από το υπουργείο; Δηλαδή, είναι προτιμότερη μια «πενταήμερη» μέσα στον οργασμό του ιού από το να περιμένουν το καλοκαίρι και να πάνε τότε εκδρομή ; Και τι είναι προτιμότερο; Να χαθεί μια «πενταήμερη» παρά να διαφυλαχθούν οι γονείς και οι συγγενείς των μαθητών που μπορεί (όπως κι έγινε) να γυρίσουν προσβεβλημένοι από τον ιό; Για βάλτε μυαλό, βρε παιδιά. Βάλτε μυαλό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου