Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Οικονόμου για νέα μέτρα και σχολεία: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου

 

Για τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα 30 Δεκεμβρίου, με φόντο την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού και την κυριαρχία της μετάλλαξης Όμικρον, τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Κατανοητή η κούραση από την πανδημία, αλλά…»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Οικονόμου είπε για τα νέα μέτρα ότι «είναι απολύτως κατανοητή η κούραση για την πανδημία, που κρατάει δύο χρόνια, που έχει δημιουργήσει έναν θυμό σε πολίτες, για διαφορετικά πράγματα. Άλλος θυμώνει γιατί δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους, άλλος γιατί λαμβάνονται μέτρα για την εστίαση, άλλος γιατί έχει κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου και πάλι δεν είναι “ελεύθερος”. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Δεν υπάρχει απόφαση να πάρεις που να είναι ευχάριστη μετά από δύο χρόνια».

Για τον λόγο της επίσπευσης της εφαρμογής των νέων μέτρων, καθώς αυτά τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ και όχι από τις 3 Ιανουαρίου, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως «όταν τα δεδομένα αλλάζουν με τόσο δυναμικό τρόπο, οφείλεις τάχιστα να αλλάζεις την στρατηγική σου. Δεν αλλάζει ό,τι κάναμε μέχρι τώρα, είχαμε την στρατηγική των αυστηρών μέτρων σε συνδυασμό με την λειτουργία των καταστημάτων τα Χριστούγεννα, ευελπιστώντας να ισχύσει το ίδιο και την Πρωτοχρονιά. Καθώς είμαστε λίγο πίσω από όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες, “σώσαμε” τα Χριστούγεννα κι ελπίζαμε ότι θα “σωθεί” και η Πρωτοχρονιά, όμως η δυναμική της πανδημίας έφερε νωρίτερα τα μέτρα που ούτως ή άλλως θα λαμβάνονταν σε λίγες ημέρες. Είναι μια λεπτή ισορροπία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου