Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Ζαχαράκη: Προσλήφθηκαν τρεις φορές καθηγητές πληροφορικής στην Κάσο αλλά έφυγαν - Θα γίνει ονομαστική κλήση


Στο θέμα που έχει προκύψει με το κενό καθηγητή πληροφορικής στην Κάσο αναφέρθηκε η Σοφία Ζαχαράκη, σημειώνοντας πως έγινε τρεις φορές πρόσληψη, αλλά όλοι έφυγαν.

Όπως σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΑΝΤ1, «πλέον θα γίνει ονομαστική κλήση. Που σημαίνει ότι αν δεν πάει ο εκπαιδευτικός, θα έχει δύο χρόνια αποκλεισμό από τους διαγωνισμούς».

Η ίδια υπογράμμισε πως η διπλή μοριοδότηση για τις απομακρυσμένες περιοχές έχει καταργηθεί από τον Κώστα Γαβρόγλου.


Μιλώντας για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία των απομακρυσμένων περιοχών, η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε 2.650 εκπαιδευτικούς, που είτε παραιτήθηκαν είτε δεν ανέλαβαν χρέη, και διαβεβαίωσε ότι θα αποκατασταθούν οι όποιες στρεβλώσεις, προσθέτοντας πως «θα προσπαθήσουμε οι αναπληρωτές να είναι νωρίτερα στη θέση τους».

Όσο αφορά στις προσλήψεις εκπαιδευτικών είπε πως έχουν ήδη ξεκινήσει και θα φτάσουν τις 3.500 και συμπλήρωσε πως «θα καλυφθούν και τα κενά στην Ειδική Αγωγή».

Σχετικά με τις ελλείψεις σε πετρέλαιο θέρμανσης σε σχολεία της βόρειας Ελλάδας, είπε πως «οι σχολικές επιτροπές που διαχειρίζονται το θέμα έχουν πάρει τις δόσεις» για τον εφοδιασμό των σχολείων με πετρέλαιο και διαβεβαίωσε πως όπου χρειαστεί θα παρέμβει η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου