Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων: "Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη: υπογράψαμε σήμερα την πρόσκληση για μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή"

Ν. Κεραμέως: Επιστρέφει η τράπεζα θεμάτων με ενιαίο βαθμό δυσκολίας
Υπεγράφη σήμερα από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και την Υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη, η πρόσκληση μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, καλούνται 388 μέλη Ε.Β.Π. και 653 μέλη Ε.Ε.Π., 1.041 στο σύνολο, που είναι εγγεγραμμένα στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ 2019 και επιθυμούν, να υποβάλουν αίτηση και δήλωση προτιμήσεων περιοχών μόνιμου διορισμού, από τη Δευτέρα 23/12/2019 ως την Τρίτη 7/1/2020.
Όπως δήλωσε σχετικά η κα Κεραμέως:
«Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και βάσει ενός ολοκληρωμένου κυβερνητικού σχεδιασμού επισπεύσαμε και υπογράψαμε σήμερα την πρόσκληση για μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή. Με τη νέα χρονιά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, 5.250 μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση και άλλοι 5.250 μέσα στο 2021. Συνολικά η δημόσια εκπαίδευση ενισχύεται την επόμενη διετία με 15.000 νέους εκπαιδευτικούς και προσωπικό. Λυπηρό κι όμως αληθινό, να αναλογιστεί κανείς πως μόλις προχθές, Τετάρτη, η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε τον Προϋπολογισμό του 2020, καταψηφίζοντας ταυτόχρονα και τους συγκεκριμένους διορισμούς για το 2020 και συνεπώς τη στελέχωση και τη στήριξη του δημόσιου σχολείου. Προχωράμε μπροστά κι αφήνουμε το χθες στις επιλογές του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου