Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Επανήλθε από το Υπουργείου Τουρισμού η πρόταση για “Λευκή Εβδομάδα” στα σχολεία

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες κατατέθηκε πρόταση στη Νίκη Κεραμέως από τον Yπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για την καθιέρωση του θεσμού της “Λευκής Εβδομάδας” σε όλα τα σχολεία της χώρας , προκειμένου να τονωθεί ο εσωτερικός τουρισμός.
Σχετικό αίτημα είχε τεθεί παλαιότερα από την  Ομοσπονδία των Ξενοδόχων (ΠΟΞ) , το οποίο ζητούσε ολιγοήμερη «σχολική ανάπαυλα» κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, στα πρότυπα πολλών Ευρωπαϊκών χωρών .

Συγκεκριμένα οι ξενοδόχοι προτείνουν ένα εκδρομικό τετραήμερο εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια του οποίου, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να έρχονται πιο κοντά στην ελληνική φύση και τα βουνά της, με προνομιακούς όρους φιλοξενίας και διαμονής.
Η πρόταση της ΠΟΞ αποσκοπεί, πρωτίστως, στη διαμόρφωση πιο ευνοϊκών προϋποθέσεων και κινήτρων για περιηγήσεις και επισκέψεις οικογενειών στις περιοχές της ελληνικής υπαίθρου, με ταυτόχρονη ανάδειξη των πολιτιστικών και πολιτισμικών στοιχείων κάθε περιοχής και επιπρόσθετα, στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών στους δοκιμαζόμενους από την κρίση προορισμούς που στηρίζονται στον Έλληνα επισκέπτη.
Το θέμα είχε προκύψει αρχικά το 2014, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΟΞ, Γρηγόρη Τάσιο, και είχε συζητηθεί και πέρσι  με την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.
«Ουσιαστικά αυτό που εμείς προτείνουμε είναι να κλείνουν τα σχολεία τέσσερις ημέρες μετά την Καθαρά Δευτέρα και να δημιουργείται έτσι μια εβδομάδα διακοπών κατά τη χειμερινή περίοδο» σημείωσε ο κ. Τάσιος. Ο θεσμός της «Λευκής εβδομάδας» θα βοηθήσει στην τόνωση του εσωτερικού τουρισμού, ο οποίος σε ποσοστό 80% αφορά οικογένειες.
Όπως επίσης είπε, οι τέσσερις μέρες αργίας μπορεί να «κοπούν» από τις ημέρες διακοπών του καλοκαιριού και να δοθεί έτσι η δυνατότητα, κυρίως στα παιδιά, να γνωρίσουν – μεταξύ άλλων – εναλλακτικές μορφές τουρισμού, μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας και αρχαιολογικούς χώρους. Ακόμη, πρόσθεσε, ότι η «Λευκή Εβδομάδα» θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και για σχολικές εκδρομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου