Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Π.Ο.Σ.Υ.Π.: ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΕΚΔΒΜ κ. ΒΟΥΤΣΙΝΟ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
                                      Π.Ο.Σ.Υ.Π.
Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210 - 344 3776 e-mail: posyp@minedu.gov.gr

                                                                Μαρούσι  23   Δεκεμβρίου 2019
                                    Αρ. Πρωτ. 48

                                                        ΠΡΟΣ:  Γ. Γραμματέα Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ
                                                                  κ.  Γιώργο Βούτσινο
                                          ΚΟΙΝ:  Υπουργό Παιδείας
                                                               κ. Νίκη Κεραμέως

Ζητούνται διευκρινίσεις από τον Γ. Γραμματέα Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.
κ. Γενικέ
Σε ρεπορτάζ  της  ηλεκτρονικής εφημερίδας esos, στις 20/12/2019,  που αφορά στην συνάντηση σας με το Δ.Σ της ΟΛΜΕ, μεταξύ άλλων αποδίδεται ως τοποθέτηση σας το κάτωθι «Για την επιλογή Διευθυντών ΙΕΚ, απάντησε ότι δεν σκέφτεται να μπορούν να γίνονται Δ/ντές ΙΕΚ και διοικητικοί».

Θα θέλαμε να μας διευκρινίσετε αν στο ρεπορτάζ αποτυπώνεται με ακρίβεια η απάντηση σας και αν ναι θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον,
α) να μας ενημερώσετε αν η απάντηση σας αποτελεί προσωπική σας άποψη ή άποψη συνολικά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και, σε περίπτωση που ισχύει το δεύτερο, να μας εξηγήσετε γιατί αυτή δεν διατυπώθηκε ευθέως στην συνάντησή σας με το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειακών Υπαλλήλων Υ.ΠΑΙ.Θ. Μακεδονίας-Θράκης μόλις τρεις μέρες νωρίτερα ή στην συνάντησή σας με το Δ.Σ. του πρωτοβαθμίου Συλλόγου μας ΣΥΠΥΥΠ στις 22-08-2019, όπου σας τέθηκε πάλι το ίδιο αίτημα.
 β) να μας αιτιολογήσετε γιατί σε δομές επαγγελματικής κατάρτισης ενηλίκων και μάλιστα σε θέσεις ευθύνης με αμιγώς διοικητικό χαρακτήρα δεν μπορούν να συμμετέχουνκαι διοικητικοί υπάλληλοι που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όταν μάλιστα μέχρι και το 2013 συνέβαινε αυτό που εσείς δεν προκρίνετε τώρα και μάλιστα με πολύ θετικά αποτελέσματα για τα ΔΙΕΚ στα οποία υπήρχαν διοικητικοί ως Διευθυντές ή Υποδιευθυντές.
Σημειώνουμε επίσης ότι τον Νοέμβριο συγκροτήσατε «Συμβουλευτική  Επιτροπή  για θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)» με έργο της την υποβολή γνωμοδοτικού χαρακτήρα προτάσεων προς εσάς για θέματα που αφορούν την οργάνωση και τη λειτουργία των Ι.Ε.Κ., αλλά δεν κρίνατε απαραίτητο να βάλετε στην ανωτέρω επιτροπή ούτε έναν διοικητικό υπάλληλο από τα ΔΙΕΚ, έστω και αν υπάρχουν διοικητικοί που υπηρετούν σ΄ αυτά από την ίδρυση τους ή έχουν διατελέσει Διευθυντές ή Υποδιευθυντές τους.
Παρά ταύτα οι Σύλλογοι μας τόσο ο ΣΥΠΥΥΠ στις 06-12-2019 όσο και ο Μακ- Θράκης στην πρόσφατη συνάντηση σας στις 16-12-2019,  κατέθεσαν προτάσεις για την οργάνωση και λειτουργία των ΙΕΚ, θέλοντας να εισφέρουν θετικά στην προσπάθεια για αναβάθμιση των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Για όλα τα παραπάνω ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας!
                                                     Για το Δ.Σ.
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                      ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου