Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Κεραμέως – Οι μόνιμοι διορισμοί θα ανανεώσουν το γηρασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό


Ν. Κεραμέως: Επιστρέφει η τράπεζα θεμάτων με ενιαίο βαθμό δυσκολίαςΤην πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να πραγματοποιηθούν εντός του 2020 μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και στη γενική εκπαίδευση επανέλαβε σήμερα με δηλώσεις της η Νίκη Κεραμεώς.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι με τους μόνιμους διορισμούς θα καλυφθούν κάποια από τα κενά που μέχρι σήμερα καλύπτονται με αναπληρωτές, ενώ θα ανανεωθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό που στη χώρα μας είναι γηρασμένο σε σχέση με άλλες χώρες.


Αναφερόμενη στο νέο σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση και το νέο τρόπο χρηματοδότησης των ΑΕΙ, η υπουργός έκανε λόγο για θέσπιση αντικειμενικών και κριτηρίων ποιότητας που θα συνδέονται με ένα μέρος της κρατικής χρηματοδότησης (αριθμός φοιτητών, γεωγραφική διασπορά κ.ά).

Η νέα Ανεξάρτητη Αρχή που θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη ΑΔΙΠ θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες που θα αφορούν την αξιολόγηση και το στρατηγικό σχεδιασμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ασκώντας δριμεία κριτική στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε πως είναι απαραίτητη η επανεξέταση συνολικά του ακαδημαϊκού χάρτη μέσα από αντικειμενικά κριτήρια και «όχι με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής».

«Συζητάμε την κάρτα εισόδου στα ΑΕΙ»

 Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο θέσπισης ελεγχόμενης εισόδου των φοιτητών στα ΑΕΙ, η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε πως δράσεις για την ενίσχυση της ακαδημαϊκής ασφάλειας υπάρχουν πάρα πολλές όπως ο φωτισμός των χώρων, η ελεγχόμενη είσοδος των φοιτητών, οι οποίες θα συζητηθούν αναλυτικά με τις πρυτανικές αρχές των Ιδρυμάτων, προσθέτοντας πως στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το θέμα της κάρτας εισόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου