Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ



ΑΠΟ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ATM ΣΤΑ ΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ
Υποτίθεται ότι από τις 21 Αυγούστου είμαστε εκτός Μνημονίων και μπορούμε να ορίσουμε τις τύχες μας χωρίς να περιμένουμε την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
ΠΟΙΑ είναι λοιπόν η ατζέντα της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα της χώρας Πώς θα φέρει πίσω τους 400.000 Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει για βιοποριστικούς λόγους Ποιο είναι το σχέδιο για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος και την αναθέρμανση της οικονομίας Πώς τελικά θα δημιουργηθούν βιώσιμες και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Στα ζητήματα αυτά δυστυχώς ο πήχυς των κυβερνώντων παραμένει χαμηλός. Η Ελλάδα πλησιάζει τα 200 χρόνια από την απελευθέρωσή της χωρίς να έχει μπροστά της ατζέντα μεταρρυθμίσεων! Εκτός εάν θεωρήσουμε τομή την πρόταση Γαβρόγλου για αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία από τις 8 το πρωί στις 9 και λύση για τη βία στα πανεπιστήμια τη ρηξικέλευθη εισήγηση της Επιτροπής Παρασκευόπουλου για απομάκρυνση των τραπεζικών ATM από τις σχολές.

ΥΣΤΕΡΑ από 8 χρόνια Μνημονίων και συνεχιζόμενης λιτότητας οι πολίτες απαιτούν πλέον σοβαρές πολιτικές προτάσεις. Οι εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες που σήμερα εργάζονται στο εξωτερικό δεν θα επιστρέψουν επειδή η υπουργός Εργασίας εξήγγειλε την πρόσληψη 5.500 πτυχιούχων στο Δημόσιο με συμβάσεις 12μηνης διάρκειας. Οι επενδυτές δεν θα στρέψουν το βλέμμα τους στην Ελλάδα όσο η κυβέρνηση καθυστερεί την υλοποίηση πρωτοβουλιών τύπου Ελληνικού και δεν θα αγοράζουν ομόλογα όσο η κυβέρνηση θυσιάζει την ανάπτυξη για τα υπερπλεονάσματα.
ΧΩΡΙΣ ατζέντα, το Μαξίμου μοιραία καταφεύγει στη δαιμονοποίηση των αντιπάλων, στις ύβρεις και στις συκοφαντίες για χουντικούς και ακροδεξιούς . Μόνο που έτσι δουλειά δεν γίνεται . Η οικονομία απαιτεί ηρεμία και κυρίως σχέδιο. Όταν οι σύντροφοι του Τσίπρα ασχολούνται με το πώς θα διαστρεβλώνουν τον πολιτικό λόγο της αντιπολίτευσης δεν πρέπει να απορούμε που από τον Αύγουστο έχουμε βγει από τα Μνημόνια αλλά παραμένουμε εκτός αγορών.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ και η παρουσία του Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη αξιολογήθηκε θετικά από τους πολίτες, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις. Μίλησε για το αύριο με προτάσεις και όχι με αφορισμούς. Οι διαφορές με τον Τσίπρα είναι εμφανείς. Στο ασφαλιστικό σ πρόεδρος της Ν.Δ. προτείνει ένα νέο σύστημα που θα πριμοδοτεί την παραμονή στην εργασία ενώ ο πρωθυπουργός έχει ποντάρει μέσω του νόμου Κατρούγκαλου στην ισοπέδωση των ασφαλισμένων.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ εκλογική αναμέτρηση μπορεί να έχει ήδη κριθεί αλλά το πραγματικό στοίχημα είναι π επόμενη μέρα της κάλπης. Εκεί επενδύει ο Μητσοτάκης, αυτό είναι που φοβάται ο Τσίπρας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου