Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Β΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Ζητάμε την ΑΜΕΣΗ λύση στο πρόβλημα μεταφοράς μαθητών


 
Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ   Β΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης      36ο ΕΤΟΣ

                                                                                              Θεσ/νίκη 17.9. 2018
  
Αναγνωρίζoυμε ότι φέτος η κατάσταση είναι βελτιωμένη, δεδομένου ότι οι μεταφορές των μαθητών εκτελούνται κάτι που είναι αποτέλεσμα τόσο  του ότι πριν από δύο  χρόνια, ξεκίνησε η λειτουργία  ηλεκτρονικής πλατφόρμας από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας όσο  επίσης και της έναρξης των μακροχρόνιων συμβάσεων μετά από μακρόχρονες διαδικασίες διαγωνισμών της Περιφέρεις Κ. Μακεδονίας.

Παρ’ όλα αυτά όμως η σχολική χρονιά 2018-19 ξεκίνησε με πολλά προβλήματα στη μεταφορά μαθητών.
Με αιτία την ΚΥΑ που προβλέπει μεταξύ άλλων τη μετάβαση των παιδιών στο σχολείο με τα «πόδια», όταν υπάρχει ενδεδειγμένη πεζή διαδρομή και τη μεταφορά τους υπό προϋποθέσεις που αφορούν στις χιλιομετρικές αποστάσεις (3 ή 5 χιλιόμετρα κατά περίπτωση σχολείου) ανάμεσα στο σπίτι και το σχολείο,  εκατοντάδες μαθητές δεν έχουν ασφαλές μέσω μετακίνησης προς και από το σχολείο που φοιτούν .
Στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα με τη μεταφορά μαθητών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ο δήμος Θέρμης, ο οποίος έχει εκδώσει και σχετική ανακοίνωση, επισημαίνοντας την ανυπαρξία γραμμών του ΟΑΣΘ για να εξυπηρετήσουν τους μαθητές που δεν καλύπτονται από τα σχολικά λεωφορεία και αναγκάζονται να μεταβούν με τα πόδια στο σχολείο, ακολουθώντας επικίνδυνη διαδρομή.
Συγκεκριμένα πρόβλημα αντιμετωπίζουν κύρια μαθητές των σχολείων:  2ο Γυμνάσιο Μίκρας,   2ο ΓΕΛ Μίκρας,  ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Βασιλικών,  2ο Γυμνάσιο Θέρμης.
Περιμένουμε την άμεση από τους υπευθύνους
και  την πολιτεία
Το  ΔΣ  της  ΔΑΚΕ   Β΄ ΕΛΜΕ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου