Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Απαντήσεις σε ερωτήσεις υποψηφίων αναπληρωτών.

Έχει απαντήσει σε δεκάδες ερωτήματα εκπαιδευτικών. Επειδή κάποια είναι κοινά παρουσιάζουμε μερικά εξ αυτών: Πότε πηγαίνω σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης; Σε περίπτωση που κάνετε πρώτη φορά αίτηση Σε περίπτωση που δεν είχατε κάνει αίτηση τα σχολικά έτη 2012-2013, 2013-2014,2014-2015,2015-2016,2016-2017 

Ζητάτε επικαιροποίηση στοιχείων για να ενταχθείτε σε κλάδο εκπαιδευτικών. Πχ είστε στη Γενική Αγωγή αλλά αποκτήσατε σεμινάριο στην Ειδική και θέλετε να μπείτε και στους πίνακες της Ειδικής. Απέκτησα την ιδιότητα του πολυτέκνου ή τριτέκνου; Πρέπει να καταθέσω κάτι; Δεν  καταθέτετε δικαιολογητικά γιατί ζητούνται αυτεπαγγέλτως. Κατατίθενται ηλεκτρονικά μόνο πρόσθετα δικαιολογητικά για την απόδειξη γονικής μέριμνας, επιμέλειας σε περίπτωση διαζευγμένων γονέων ή βεβαίωση φοίτησης ή υπηρέτησης στρατιωτικής θητείας των παιδιών.
Είμαι σε κλάδο που εργάζεται και στην Α/θμια. Γιατί δε μπορώ να επιλέξω και Α/θμια στην αίτησή μου και επιλέγω μόνο Β/θμια; Την Α/θμια δηλώνουν δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί μειονοτικού προγράμματος. Οι υπόλοιποι κλάδοι δηλώνουν Δευτεροβάθμια.
Αυτό προκύπτει και από το ακόλουθο: Οι εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών προσέρχονται υποχρεωτικά σε Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, ενώ οι εκπ/κοί των λοιπών κλάδων προσέρχονται υποχρεωτικά σε Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης.
Ειδικά, οι εκπ/κοί Μειονοτικού προγράμματος Μειονοτικών Σχολείων κλάδου ΠΕ73 οφείλουν να προσέρχονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου