Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Συμβασιούχοι από τη νέα χρονιά και στα ΑΕΙ

Με αναπληρωτές θα λειτουργήσουν την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά και τα ΑΕΙ σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργού Παιδείας Όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Γαβρόγλου στην  Σύνοδο Πρυτάνεων ΑΕΙ που ολοκληρώθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη θα προσληφθούν στα ελληνικά πανεπιστήμια 1500 μεταδιδάκτορες για την απόκτηση διδακτικής εμπειρίας με ετήσιες όμως συμβάσεις που θα καλυφθούν από κοινοτικά κονδύλια Οι νέοι αυτοί επιστήμονες θα έχουν αυξημένες διδακτικές αρμοδιότητες και θα αναλάβουν τρία μαθήματα σε κάθε διδακτικό έτος. 

Στη Σύνοδο Πρυτάνεων δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα της βίας στα ΑΕΙ. Όπως είπε ο προεδρεύων της διαδικασίας πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Περικλής Μήτκας δεν συζητήθηκε το θέμα της παραβατικότητας και ότι έγινε απλώς ενημέρωση ενώ πρόσθεσε ότι η Σύνοδος Πρυτάνεων συμμετέχει στην Επιτροπή που έχει συστήσει το υπουργείο γι αυτό τον σκοπό και περιμένει να δει τα πορίσματα και τις προτάσεις της επιτροπής. 
Η παραβατικότητα καλύπτει ένα σύνολο πραγμάτων που δεν πρέπει να γίνονται είπε ο Γαβρόγλου και υποσχέθηκε σύντομα προτάσεις από την επιτροπή του. Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ακόμη πως θα δοθεί επιπλέον επιχορήγηση στα ΑΕΙ 34 εκατ ευρώ για το 2018 με άμεση εκταμίευση των 25 εκατομμυρίων Με αφορμή δε την πρόταση της επιτροπής για τη συγχωνεύσει μεταξύ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου ανέφερε ότι οποιαδήποτε πρόταση κατατίθεται θα πρέπει να είναι ενταγμένη σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο τριετίας ή πενταετίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου