Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΣΤΑ ΣΔΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


ΕΛΜΕ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ                      Αριθμ. Πρωτ.: 21
Θ.Σοφούλη 6                               Κομοτηνή, 25/04/2018                
Κομοτηνή Τ.Κ 69100                                            
Ιστοσελίδα: elmerodopis.blogspot.com

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα ωρομισθίων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας»

Στους καιρούς της κρίσης, των μνημονίων και της αποδόμησης της δημόσιας εκπαίδευσης, η εικόνα του σημερινού εκπαιδευτικού είναι πλήρως αντεστραμμένη σε σχέση με τις ανάγκες της εκπαίδευσης και της κοινωνίας· Είναι εικόνα απαξίωσης του παιδαγωγικού ρόλου και της ίδιας της αξιοπρέπειάς του. Και αυτό συνιστά μείζον εκπαιδευτικό και πολιτικό πρόβλημα!

Μέσα σε αυτό το γκρίζο τοπίο προβλήματα αντιμετωπίζουν εδώ και δύο χρόνια οι συνάδελφοι μας ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ).
Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί  όλων των ΣΔΕ της χώρας αντιμετωπίζουν τα εξής προβλήματα:
-          Για το σχ. Έτος 2016-2017, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση έκδοσης της  αντίστοιχης πρόσκλησης, οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να εργασθούν μόνο για τους μήνες Μάιο – Ιούλιο 2018. Για το χρονικό αυτό διάστημα, σχεδόν 11 μήνες μετά, ακόμα δεν έχουν πληρωθεί και φυσικά ούτε έχουν οριστικοποιηθεί τα ένσημά τους.
-          Για το σχ. Έτος 2017-2018, επίσης με καθυστέρηση, Δεκέμβριο 2017, ανέλαβαν υπηρεσία οι ωρομίσθιοι, λόγω της κατάληψης του Φορέα ΙΝΕΔΙΒΙΜ όπου υπάγονται τα ΣΔΕ.
-          Οι ωρομίσθιοι, ακόμα δεν έχουν τις συμβάσεις  και φυσικά, παραμένουν ακόμα απλήρωτοι  για τις ώρες διδασκαλίας  και του τρέχοντος σχολικού έτους.
-          Έως τις 30/04/2018 θα είναι ανοιχτό το σύστημα opsyd για την νέα αίτηση αναπληρωτών – ωρομισθίων  ( σχ. Έτους 2018-2019), μόνο που οι ωρομίσθιοι των ΣΔΕ δεν θα μπορέσουν να καταχωρήσουν τα μόρια έως τις 30/04/2018, όπως ορίζει η πρόσκληση, αφού δεν υπάρχει σύμβαση και ούτε βεβαίωση προϋπηρεσίας από τον φορέα.
Η ΕΛΜΕ Ροδόπης απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:
·         Να υπογραφούν αμέσως οι συμβάσεις εργασίας  και να πληρωθούν οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των ΣΔΕ
·         Να καταχωριστεί πριν τις 30/04/2018 στο σύστημα opsyd η προϋπηρεσία των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών των ΣΔΕ.     


Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης

            Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας



     Βασιλειάδης Μιχάλης                                              Λίτσος  Ευάγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου