Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Κυπριακή ΑΟΖ: Η Γαλλική φρεγάτα που αγνόησε την τούρκικη NAVTEX

Μια γαλλική φρεγάτα πέρασε ανεμπόδιστα από σημείο όπου ίσχυε τουρκική NAVTEX-Χείρα βοηθείας και υποστήριξης των Γάλλων
Κι ενώ οι Τούρκοι απειλούν θεούς και δαίμονες στην Κύπρο, μια γαλλική φρεγάτα πέρασε ανεμπόδιστα από σημείο όπου ίσχυε τουρκική NAVTEX. Την ώρα που οι Τούρκοι μιλάνε ανοιχτά και μιλούν για πλήρες μπλοκάρισμα των ερευνών της Κύπρου, η φρεγάτα «Jean De Vienne» πέρασε ανεμπόδιστα από τη θαλάσσια περιοχή στην οποία βρίσκεται στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ και ενώ βρισκόταν σε ισχύ η τουρκική NAVTEX, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή.


Η συγκεκριμένη φρεγάτα είχε λάβει μέρος νωρίτερα σε αεροναυτική γαλλο-κυπριακή άσκηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κύπρου με την ονομασία “CYFRA-01/18”. 

Γαλλικά κλιμάκια στην Κύπρο για αναβάθμιση βάσης στο Μαρί 

Το θέμα που έχει προκύψει στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) είναι κάτι που αφορά ολόκληρη την ΕΕ, ανέφερε ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο Ρενέ Τροκάζ, ενώ πρόσθεσε ότι το Παρίσι έχει δώσει «δείγματα γραφής» της αλληλεγγύης του προς την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Σύμφωνα με τον Γάλλο Πρέσβη, δύο κλιμάκια του γαλλικού ναυτικού βρέθηκαν τον Ιανουάριο στην Κύπρο, με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό της ναυτικής βάσης στο Μαρί και άλλων εγκαταστάσεων, στη βάση πρότασης που έγινε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, τον περασμένο Νοέμβριο.

https://www.thepressroom.gr/ellada/kypriake-aoz-e-gallike-phregata-poy-agnoese-ten-toyrkike-navtex

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου