Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΙΝΕΔΙΒΙΜ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. - Καταργήθηκε η θέση, μεταφέρεται ο μισθός




ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ η θέση, όχι όμως και ο μισθός, που μεταφέρεται στον πρόεδρο ίου Δ.Σ. Ο λόγος για το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και για εκπρόθεσμη τροπολογία που έφερε χθες ο Κώστας Γαβρόγλου, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΝΕΔΙΒΙΜ θα λάβει τον μισθό του διευθύνοντα συμβούλου, θέση η οποία είχε καταργηθεί πρόσφατα από τον υπουργό Παιδείας! Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η θέση του διευθύνοντα συμβούλου είχε αυξημένες αρμοδιότητες, οι οποίες μεταφέρθηκαν πλέον στον πρόεδρο του Δ.Σ. και γι' αυτό θα πρέπει να λαμβάνει τον μισθό από μια θέση που καταργήθηκε. 


Ο Αμυράς 

Το θέμα έθιξε στη Βουλή και ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, με τον κ. Γαβρόγλου να μην απαντάει στις ερωτήσεις του, προτείνοντας του μάλιστα να κάνει επερώτηση στη Βουλή αν θέλει διευκρινίσεις. Υπενθυμίζεται ότι η θέση καταργήθηκε έπειτα από την απομάκρυνση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου, κ. Χρήστου Πιλάλη, πρώην διευθυντή γραφείου του πρώην αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη. Ο κ. Πιλάλης είχε έρθει σε σύγκρουση με το προηγούμενο Δ.Σ. του Ιδρύματος, με το δεύτερο να τον καταγγέλλει ότι δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του Ιδρύματος. Το αποτέλεσμα ήταν η πολιτική ηγεσία να απομακρύνει όλα τα μέλη και να καταργήσει χωρίς αιτιολόγηση τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. 

Το ύψος της αμοιβής του προέδρου του Δ.Σ. θα οριστεί με κοινή υπουργική απόφαση με το υπουργείο Οικονομικών, δεν είναι σαφές όμως αν ο πρόεδρος εκτός από τον μισθό θα λαμβάνει και την αμοιβή για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., όπως ορίζεται για όλα τα μέλη. 

Πάντως, η διάταξη προκάλεσε εντύπωση τόσο γιατί έρχεται ως συνέχεια της κατάργησης μιας θέσης νομοθετική πρωτοβουλία του Κώστα Γαβρόγλου που είχε επικριθεί σκληρά από την αντιπολίτευση αλλά και για το πρόσωπο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. 

Ο Δημήτρης Ζέρβας, πρώην διευθυντής του γραφείου υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τη Βουλή, καθώς το 2016 είχε κατηγορηθεί η ηγεσία του υπουργείου ότι πέρναγε φωτογραφική διάταξη για τα προσόντα του διευθυντή της Σιβιτανιδείου Σχολής με στόχο να αναλάβει τη θέση ο κ. Ζέρβας. 

Διετής εκπαίδευση. 

Με κλειστούς τους παιδικούς σταθμούς και τον δρόμο έξω από τη Βουλή, δήμοι και εργαζόμενοι σε παιδικούς σταθμούς διαμαρτυρήθηκαν χθες για την ένταξη των 4χρονων στα νηπιαγωγεία. Ο κ. Γαβρόγλου πρόσθεσε στον νόμο ότι η εφαρμογή θα γίνει σταδιακά εντός τριών χρόνων με τους δήμους όπου θα εφαρμοστεί το μέτρο να ορίζονται με υπουργική απόφαση. Ε. Ο.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου