Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Άσυλο στην Αλεξανδρούπολη ζητούν οι 2 Τούρκοι «επίδοξοι δολοφόνοι» του Ερντογάν

ee_tourkia_metanasteutikoΔύο τούρκοι χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί, που φέρονται να εμπλέκονται στην επιχείρηση δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, πέρασαν τον Έβρο με την βοήθεια αλγερινού διακινητή και εδώ και μερικές ημέρες βρίσκονται στην χώρα μας, έχοντας ζητήσει πολιτικό άσυλο.
Πρόκειται για τους Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, μέλη της «Διμοιρίας Θανάτου», που αποτελεί ειδική ομάδα βατραχανθρώπων εκπαιδευμένων να κάνουν δολοφονίες. Οι δύο στρατιωτικοί πέρασαν μέσω του
Έβρου στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου και δύο μέρες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου, παραδόθηκαν στο ΑΤ Ορεστιάδας, αναφέροντας ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα ώστε να συλληφθούν.
Στην συνέχεια και συγκεκριμένα στις 20 Φεβρουαρίου, υπέβαλαν αίτημα για την χορήγηση ασύλου στην αρμόδια υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης, ενώ δικηγόρος τους είναι νεαρός νομικός που έχει αναλάβει κατά το παρελθόν και άλλες υποθέσεις χορήγησης ασύλου.
Υπενθυμίζεται, στην Άγκυρα είναι σε εξέλιξη η δίκη 45 στρατιωτικών (από τους 47) που φέρονται ότι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 και εκτιμάται ότι οι δύο στρατιωτικοί που διαφεύγουν την σύλληψη, είναι αυτοί που εδώ και μερικές ημέρες βρίσκονται στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου