Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Δήμαρχος Μύκης "δεν" έκλεισε τα σχολεία στο Δήμο Μύκης, λόγω...Μετέ! Ο "Ψευτομουφτής" Ξάνθης είναι κατά του Καρνάβαλου!

Πουλάει τρέλα ο Δήμαρχος ΜύκηςΕνώ όλοι οι Δήμοι του Δήμου Ξάνθης έκλεισαν τα σχολεία για να στηρίξουν το τελευταίο 3ήμερο του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού,  ο Δήμος Μύκης σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά απο εντολή του "Ψευτομουφτή" Ξάνθης κ.Μετέ, δεν έκλεισε φέτος τα σχολεία στον Ορεινό Δήμο, με τη λογική οτι "η θρησκεία τους είναι κατά των Καρναβαλιών..."
Ενδεικτικό είναι και το σχόλιο του Σεμπαϊδίν Καραχότζα για την απόφαση του Δημάρχου Μύκης:
Έχουμε συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια την Παρασκευή της αποκριάς να βλέπουμε κλειστά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ξάνθη εξαιτίας των ΘΛΕ και της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης στην οποία συμμετέχουν και πολλά παιδιά. Φυσικά το κατά πόσο είναι απαραίτητο το κλείσιμο των σχολείων τη συγκεκριμένη μέρα ώστε τα παιδιά να προετοιμαστούν για την καρναβαλική παρέλαση είναι ένα άλλο θέμα για το οποίο υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Ωστόσο εδώ και πολλά χρόνια, κάθε τέτοια Παρασκευή ήταν δεδομένο πως τα σχολεία σε ολόκληρο το νομό Ξάνθης θα παραμείνουν κλειστά κι αυτό είναι κάτι που το θυμάμαι από την εποχή που εγώ ήμουν μαθητής.
Κάτι ανάλογο υποθέταμε πως θα γίνει και φέτος την Παρασκευή της αποκριάς παρόλο που ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης απέφυγε να πάρει ο ίδιος απόφαση και έριξε το βάρος στους τέσσερις Δήμους ώστε εκείνοι να αποφασίσουν αν θα κλείσουν ή όχι τα σχολεία. Τελικά οι τρεις εκ των τεσσάρων Δήμων αποφάσισαν για τη μη λειτουργία Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων ώστε οι μαθητές να έχουν το χρόνο αν προετοιμαστούν για την καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής αλλά και για την παιδική καρναβαλική παρέλαση η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής. 
Ή έκπληξη της ημέρας όμως ήρθε από το Δήμο Μύκης όπου λειτούργησαν κανονικά όλα τα σχολεία αφού ο Δήμαρχος Μύκης δεν αποφάσισε να τα κλείσει όπως έκαναν οι άλλοι τρεις Δήμαρχοι. Σαν XANTHINET μιλήσαμε με μαθητές της ορεινής Ξάνθης οι οποίοι επιβεβαίωσαν πως τα σχολεία του Δήμου Μύκης λειτούργησαν κανονικά επισημαίνοντας ωστόσο πως όσοι μαθητές το επιθυμούσαν μπορούσαν να λείψουν από τα μαθήματα τους τη συγκεκριμένη μέρα χωρίς να επιβαρυνθούν με απουσίες. 
Ωστόσο είναι παραπάνω κι από αυτονόητο πως ο Δήμαρχος Μύκης θα πρέπει κάποια στιγμή να εξηγήσει δημόσια με ποιο σκεπτικό αποφάσισε να μην κλείσει τα σχολεία εκείνη τη μέρα. Είναι θρησκευτικός ο λόγος; Μα αν δεν κάνω λάθος ούτε η Εκκλησία αποδέχεται το καρναβάλι αλλά παρόλα αυτά τα σχολεία σε Δήμο Ξάνθης, Τοπείρου και Αβδήρων δε λειτούργησαν. Άρα το ότι το Ισλάμ δεν αποδέχεται το καρναβάλι δε μπορεί να είναι δικαιολογία για τον Δήμαρχο Μύκης. 
Θυμίζουμε βέβαια πως πρόκειται για τον ίδιο Δήμαρχο ο οποίος είχε δημιουργήσει θέμα με τον Άγιο Βασίλη σε σχολεία της ορεινής Ξάνθης με την αιτιολογία πως οι μουσουλμάνοι δε συμμετέχουν σε χριστιανικά έθιμα. Τόσο καλυμμένος με τη θρησκεία είναι λοιπόν ο κ. Καπζά; 
Αν είναι έτσι τότε κανονικά τα σχολεία στα Πομακοχώρια κύριε Δήμαρχε της Μύκης θα πρέπει αν λειτουργήσουν κανονικά και κατά την περίοδο του Πάσχα μιας και πρόκειται για χριστιανική γιορτή με την οποία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση οι μουσουλμάνοι μαθητές. Θα τα κρατήσετε ανοιχτά και τότε;
Σ. Καραχότζα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου