Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Βίντεο απο drone: Χιλιάδες πρόσφυγες φτάνουν στο Ελληνικό

Με μια επιχείρηση - αστραπή το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στεγάζει 3.000 μετανάστες στο κτίριο "Σένγκεν", που βρίσκεται στο δυτικό αεροδρόμιο, δίπλα στις παλαιές αναχωρήσεις, και είναι το νεώτερο κτίριο απ' όσα υπάρχουν στο χώρο και μάλιστα πάνω στην παραλιακή.

Ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη επένδυση στην Ν/Α Ευρώπη και θα δώσει μια ανάσα στην χειμαζόμενη Ελληνική οικονομία γίνεται και επίσημα το μεγαλύτερο κέντρο φιλοξενίας
μεταναστών στην Αττική.

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής απ' ότι φαίνεται, σπάει τη συμφωνία που είχε κάνει πριν από λίγο μόλις καιρό με τους τρεις δημάρχους των όμορων με το Ελληνικό Δήμων, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας για τη χρήση μόνο του κτιρίου του Χόκεϋ και ανοίγει και άλλα κτίρια προκειμένου να στεγαστούν μετανάστες και πρόσφυγες.

Το vimaonline.gr επικοινώνησε με τους 3 δημάρχους η οποίοι δήλωσαν άγνοια για την συγκεκριμένη κίνηση του Υπουργείου και μας τόνισαν ότι κανένας από το υπουργείο δεν τους ενημέρωσε σχετικά με την εγκατάσταση επιπλέον 3.000 χιλιάδων μεταναστών στο Ελληνικό.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αποφάσισε να δράσει αστραπιαία προφανώς θέλοντας να προλάβει αντιδράσεις των τριών δημάρχων των όμορων δήμων.

Στόχος η εγκατάσταση 10.000 μεταναστών και προσφύγων; 

Στο κτίριο του χόκεϋ, παρά το γεγονός ότι είναι χωρητικότητας 800 ατόμων, με την προσθήκη σκηνών στον εξωτερικό χώρο, στεγάζονται 1.500 άτομα. Σ' αυτούς θα προστεθούν και οι 3.000 χιλιάδες που αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο σε περίπτωση που γεμίσει και το κτίριο Σένγκεν να ενεργοποιήσει και το αρχικό της σχέδιο, το οποίο είχε δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, ν' ανοίξει και τα τρία τολ τα οποία είναι ήδη έτοιμα και έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν από 1500 άτομα το καθένα.

Εάν συμβεί και αυτό, τότε επιβεβαιώνονται παλαιότερα ρεπορτάζ του vimaonline.gr, τα οποία επεσήμαιναν πριν από καιρό ότι υπάρχουν σχέδια της κυβέρνησης για στέγαση 10.000 μεταναστών στο πρώην αεροδρόμο του Ελληνικού.


http://www.vimaonline.gr/20/article/23158/enaeria-lipsi-apo-tin-afixi-3000-metanaston-sto-elliniko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου