Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΤΕΚ



ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ      ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

HELLENIC SCIENTIFIC ASSOCIATION FOR TECHNICAL -VOCATIONAL EDUCATION AND TRAINING


 ΚΑΝΑΡΗ 10Α, Τ.Κ.15126, ΜΑΡΟΥΣΙ
 ΤΗΛ/FAX 2108053539, ΚΙΝ. 6972240650
SITE: www.eetek.gr
 EMAIL: eetek1@gmail.com

 


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 60


Μαρούσι 25 - 2 - 2016



Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σύμφωνα με σημερινή δημοσίευση στο esos το υπουργείο παιδείας με έγγραφο ζητά από τους Διευθυντές των Γυμνασίων να μεριμνήσουν, ώστε στο πλαίσιο του μαθήματος των Βιωματικών Δράσεων της Γ΄ τάξης και στο διδακτικό αντικείμενο "Σχολικός Επαγγελματικός
Προσανατολισμός" να ενημερωθούν οι μαθητές της Γ΄ τάξης των γυμνασίων για τις επιλογές σπουδών που έχουν μετά το Γυμνάσιο και ιδιαίτερα για το περιεχόμενο των σπουδών, τα παρεχόμενα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά εφόδια καθώς και τις διεξόδους από τα Επαγγελματικά Λύκεια.
Το υπουργείο Παιδείας προτείνει  η ενημέρωση   να γίνει:
1. από εκπ/κούς των ΕΠΑΛ ,και,
2. με Διδακτική Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των Εργαστηριακών Κέντρων για μια βιωματική προσέγγιση.
Επίσης το υπουργείο προτείνει:
Α. Με τη βοήθεια των Σχολικών Συμβούλων της περιοχής να φροντίσουν οι Διευθυντές  για τον συντονισμό της υλοποίησης των παραπάνω.
Β. Να  ενημερωθούν οι μαθητές των Γυμνασίων για τα ΕΠΑΛ που λειτουργούν στην περιοχή τους με τις αντίστοιχες ειδικότητές τους.
Το Δ.Σ. της ΕΕΤΕΚ χαιρετίζει την ενέργεια αυτή διότι αποτελεί υλοποίηση σχετικού αιτήματος, το οποίο κατατέθηκε στον Διευθυντή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ, στον Αντιπρόεδρο του ΙΕΠ και την Γενική Διευθύντρια Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ.
Η ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου για τα ΕΠΑ.Λ. οι επισκέψεις καθηγητών ΕΠΑ.Λ. στα Γυμνάσια και μαθητών των Γυμνασίων στα Ε.Κ. είναι και πρόταση της ΕΕΤΕΚ, η οποία κατατέθηκε στα πλαίσια του εθνικού διαλόγου για την παιδεία και είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.eetek.gr στη σελίδα 12 του σχετικού κειμένου. Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται (σελ. 10) ως σημαντική επιτυχία η ίδρυση και λειτουργία Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου.
Η πληροφόρηση που έχουμε στο Δ.Σ. της ΕΕΤΕΚ είναι ότι σε όσες περιπτώσεις γίνεται ενημέρωση των μαθητών Γυμνασίων από καθηγητές των ΕΠΑ.Λ. και επισκέψεις σε Ε.Κ. και πρώην Σ.Ε.Κ., σημειώνεται αύξηση εγγραφών στα ΕΠΑ.Λ.

Για το Δ.Σ.


     Ο Πρόεδρος                                                              O  Γραμματέας


Κων. Αδριανουπολίτης                                             Παναγιώτης Μακρυγιάννης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου