Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Όλα τα Κολέγια μπορούν να επισκέπτονται τα Λύκεια



Το υπουργείο Παιδείας με νέο έγγραφο που απέστειλε προς όλα τα ΚΕΣΥΠ και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας δίνει το “πράσινο φως” σε όλα τα Κολέγια να επισκέπτονται τα Λύκεια της χώρας.
Εγκρίνεται η πραγματοποίηση επισκέψεων από φορείς, όπως το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας, σε Λύκεια ανά την ελληνική επικράτεια για το σχολικό έτος 2014-2015” αναφέρει το νέο έγγραφο το υπουργείου, ύστερα από το προηγούμενο που έδινε αποκλειστικά άδεια στο Αμερικάνικο Κολλέγιο.

Η επίσκεψη θα γίνεται μόνο ύστερα από πρόσκληση των ΚΕΣΥΠ, των συμβούλων ΣΕΠ και των παιδαγωγικών ομάδων των Λυκείων που υλοποιούν προγράμματα στο πλαίσιο των δράσεων Αγωγής Σταδιοδρομίας (Α.Σ.), εφόσον οι δραστηριότητες που προσφέρονται από τους φορείς εμπίπτουν θεματικά και υποστηρίζουν ουσιαστικά τις δραστηριότητες που υλοποιούνται από τους ανωτέρω.
Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται στο έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, οι επισκέψεις στα σχολεία θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Λυκείων και τους υπευθύνους ΣΕΠ των Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ).
Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι δεν επιτρέπεται η διανομή διαφημιστικού υλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου