Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

“Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας για την ΕΠΑ.Σ. Β. Νοσηλευτών Γ.Ν. Καβάλας”.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Βουλευτής Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας κ. Μαυρουδή Βορίδη, με θέμα το κλείσιμο της ΕΠΑ.Σ. Β. Νοσηλευτών του Γ. Ν. Καβάλας , αναφέρει τα εξής:

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας
κ. Βορίδη Μαυρουδή


ΘΕΜΑ: “Κλείσιμο της ΕΠΑ.Σ. Β. Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας”.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Η Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών Καβάλας ιδρύθηκε το 1973, με μονοετή φοίτηση έως το 1981 και με διετή φοίτηση έως σήμερα, και θεωρείται μία από τις
παλαιότερες και ιστορικότερες σχολές στην Ελλάδα. Επίσης, εκτός της ιστορικότητάς της, η εν λόγω σχολή φημίζεται για την ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης και τον βαθμό απορρόφησης των αποφοίτων της στα Δημόσια Νοσοκομεία και στις ιδιωτικές κλινικές.
Η Σχολή της Καβάλας λειτουργεί στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Σανατορίου έχοντας ελάχιστα λειτουργικά έξοδα ( θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα) με ελάχιστη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, με τρεις μόνιμους καθηγητές αποσπασμένους από το Γ.Ν. Καβάλας και πολλούς γιατρούς και νοσηλευτές που προσφέρουν διδασκαλική επικουρία στους σπουδαστές, εθελοντικά και χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.
Οι απόφοιτοι της σχολής, που σημειωτέον είναι παιδιά της ευρύτερης περιοχής που σπουδάζουν ανέξοδα στον τόπο καταγωγής και διαμονής τους, κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια στην εύρυθμη λειτουργία του τόσο με τις γνώσεις τους όσο και με την πολύωρη φυσική τους παρουσία.
Κατόπιν της έκδοσης της εγκυκλίου με Αρ. Πρωτ.: Υ7β/Γ.Π.32458/06-05-2014 η οποία αναφέρει τα εξής: Σύμφωνα με τον Ν.4186/2013 – Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις – και με τις διατάξεις της παρ. 11 του άρθρου 46 κατ' εξαίρεση για το σχολικό έτος 2013-2014 έγιναν εγγραφές σπουδαστών στο Α΄έτος της ΕΠΑ.Σ. αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας οι οποίες λειτουργούν έως την 15η Σεπτεμβρίου 2015. Σύμφωνα με τα ανωτέρω δεν πραγματοποιήθηκαν εγγραφές πρωτοετών για το σχολικό έτος 2014-2015 και οι ΕΠΑ.Σ. θα λειτουργήσουν μόνο με τους σπουδαστές του Β' έτους. Αποτέλεσμα αυτού είναι το κλείσιμο όλων των σχολών και η ίδρυση δύο μόνο δημοσίων Ι.Ε.Κ. στο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης “ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ” και στο Γ.Ν. Αθηνών “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”.

Θεωρώντας τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΠΑ.Σ. Β. Νοσηλευτών του Γ.Ν. Καβάλας αναγκαία και την προσφορά της ανεκτίμητη τόσο για τους νέους της περιοχής μας όσο και για την ποιότητα της προσφερόμενης υγείας στους συμπολίτες μας,
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1. Προτίθεστε να αποφασίσετε τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών του Γ. Ν. Καβάλας;
2. Επειδή οι μέχρι τώρα ενέργειές μας, μέσω ψηφοφοριών, ήταν για το κλείσιμο των Σχολών ως ΕΠΑ.Σ., η διατήρηση, όμως, των παλαιών αρχικών σχολών και η αναβάθμιση αυτών σε Ι.Ε.Κ. για την εισαγωγή σε αυτές μόνο αποφοίτων Λυκείων, προτίθεστε να λειτουργήσετε με την μορφή Ι.Ε.Κ. , εκτός των ΕΠΑ.Σ. Θεσσαλονίκης και Αθηνών, την ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν. Καβάλας;
Ο Ερωτών
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Βουλευτής ΝΔ Ν.Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου