Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

«Ο μεγάλος ασθενής»

Έρχεται μαχαίρι στις αποσπάσεις εκπαιδευτικώνΚατά τις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι «η εκπαίδευση είναι ένας από τους μεγάλους ασθενείς αυτής της χώρας» ενώ από την ομιλία του προκύπτει καθαρά ότι μετατίθεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Παιδεία, το οποίο συναντάει αντιρρήσεις απο την πλευρά των δανειστών.

«Το νομοσχέδιο που έχει δημοσιοποιηθεί, θα αποτελέσει μέρος του
κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία» είπε ο κ. Φίλης, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα αυτού του διαλόγου, που όμως υποσχέθηκε να χαρακτηρισθεί από «ευρείες συναινέσεις».

Ο υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε ότι προωθείται άμεσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία καταργείται η προεπιλογή τριών υποψηφίων πρυτάνεων από τα Συμβούλια των ΑΕΙ, μεταξύ όλων των υποψηφίων για τη θέση, κατά τις διαδικασίες που προηγούνται των πρυτανικών εκλογών.

Όπως είπε, «τα συμβούλια των ιδρυμάτων αυτοακυρώθηκαν, αποκόπηκαν από την πανεπιστημιακή κοινότητα και η μόνη αρμοδιότητα που ασκούν είναι εκείνη της επιλογής, δηλαδή του αποκλεισμού, υποψηφίων πρυτάνεων και κοσμητόρων. Με ΠΝΠ καταργούμε αυτή την αρμοδιότητα, που αντιβαίνει στα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου