Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Μαδαγασκάρη: Βασάνισαν και έκαψαν ζωντανούς δύο Ευρωπαίους

oxlosΔυο Ευρωπαίοι βασανίστηκαν και κάηκαν ζωντανοί από όχλο στην Μαδαγασκάρη καθώς θεωρήθηκαν ύποπτοι για εμπορία ανθρώπινων οργάνων, μετά τον τραγικό θάνατο 8χρονου παιδιού.
Το πτώμα ενός 8χρονου παιδιού εντοπίστηκε την Πέμπτη το πρωί χωρίς γεννητικά όργανα και χωρίς γλώσσα σε θέρετρο της Μαδαγασκάρης.
Τα τοπικά μέσα μετέδωσαν ότι οι διαδηλωτές βρήκαν ανθρώπινα όργανα σε ψυγείο σε κτήριο όπου διέμεναν Ευρωπαίοι και στην συνέχεια επιδόθηκαν σε «κυνήγι ξένων», το οποίο και κατέληξε στον θάνατο δυο Ευρωπαίων.
Αρχικά ειπώθηκε ότι και οι δυο ήταν Γάλλοι. Ωστόσο αυτό επιβεβαιώνεται μόνο για έναν εκ των
θυμάτων. Ο δεύτερος σύμφωνα με τους ντόπιους ενδέχεται να είναι Ιταλός.
Οι ταραχές ξεκίνησαν χθες, μετά τη διάδοση της είδησης ότι το παιδί εξαφανίσθηκε. Εκατοντάδες εξαγριωμένοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα της μεγαλύτερης πόλης της νήσου Χελ-Βιλ, όπου κρατούνταν οι δύο ύποπτοι, αξιώνοντας από τους αστυνομικούς να τούς τους παραδώσουν.
Η αστυνομία έριξε αρχικά προειδοποιητικές βολές στον αέρα για να απομακρύνει το πλήθος, κι όταν δεν το κατάφερε άρχισε να ρίχνει κατά του κόσμου, σκοτώνοντας έναν πολίτη.
Οι ταραχές εντάθηκαν ακόμη περισσότερο σήμερα μετά την ανακάλυψη του κατακρεουργημένου σώματος του παιδιού. «Μέσα στη νύχτα, κάτοικοι ανακάλυψαν το πτώμα ενός παιδιού με τα ζωτικά όργανά του να έχουν αφαιρεθεί από το σώμα του», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι «πολυάριθμοι εξαγριωμένοι (πολίτες) εισέβαλαν στο τμήμα και απέσπασαν τους δύο υπόπτους», ενώ οι αστυνομικοί μπόρεσαν να φθάσουν μόνο μετά την πυρπόλησή τους.
Το γαλλικό προξενείο στη Μαδαγασκάρη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποτρέπει τους υπηκόους της χώρας να μεταβαίνουν στο Νόζι Μπι «ιδίως στις παραλίες του, μέχρι νεωτέρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου