Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στη Χαμά της Συρίας

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στη Χαμά της Συρίας Η βία συνεχίζεταιΕνώ η διεθνής κοινότητα προσπαθεί να βρει διπλωματική διέξοδο στο συριακό εμφύλιο, η βία συνεχίζεται: Βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε στη Χαμά 1,5 τόνο εκρηκτικών, με τα οποία είχε παγιδεύσει φορτηγό, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 31 άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες.


Παράλληλα, ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου ανέφερε πως γίνονται προετοιμασίες για να διενεργηθεί στις 23 Νοεμβρίου η ειρηνευτική Διάσκεψη για τη Συρία στη Γενεύη, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες αναφορές σύρου αξιωματούχου.
Η επίθεση έγινε το μεσημέρι της Κυριακής σε πολυσύχναστο δρόμο στα περίχωρα της πόλης,
μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Η ίδια πηγή απέδωσε την επίθεση σε «τρομοκράτες», όρος που χρησιμοποιείται για τις δυνάμεις των ανταρτών που μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οργάνωση που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, η επίθεση είχε στόχο στρατιωτικό σημείο ελέγχου.
Το «Συριακό Παρατηρητήριο» απέδωσε την επίθεση στο Μέτωπο Αλ Νούσρα, ισλαμιστική ομάδα που θεωρείται ότι έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.
Προετοιμασίες για την ειρηνευτική Διάσκεψη
Την Κυριακή, ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου ανέφερε πως γίνονται προετοιμασίες για να διενεργηθεί στις 23 Νοεμβρίου η ειρηνευτική Διάσκεψη για τη Συρία στη Γενεύη, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες αναφορές του Σύρου αναπληρωτή πρωθυπουργού για την ημερομηνία.
Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου σημείωσε πάντως ότι η ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμη επίσημα. Στόχος της διάσκεψης, την οποία εδώ και μήνες προσπαθούν να διοργανώσουν ΗΠΑ και Ρωσία, θα είναι να έρθουν στο τραπέζι το συριακό καθεστώς και η ένοπλη αντιπολίτευση.
»Συζήτησα την υπόθεση της Συρίας με τον Λακντάρ Μπραχίμι και αποφασίστηκε πως η διάσκεψη στη Γενεύη θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου και γίνονται προετοιμασίες προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε, όπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου (ΑΣ) Ναμπίλ Ελαραμπί από το Κάιρο.
Στην ίδια συνέντευξη τύπου, ο Λακντάρ Μπραχίμι -κοινός απεσταλμένος του ΟΗΕ και ΑΣ για τη Συρία- σημείωσε ότι «η ημερομηνία δεν έχει ακόμη καθοριστεί επίσημα».

Το βίντεο δημοσίευσε το AFP. Δείτε το βίντεο πατώντας επάνω στην ένδειξη YouTube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου