Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Συμβάντα στην τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας, του αιρετού Σωκράτη Παππάς

 Θεωρώ καθήκον μου να ενημερώσω τους συναδέλφους για τα γεγονότα που συνέβησαν στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας, με αριθ.16/26-09-2013, πέρα από τη συνολική ενημέρωση που θα έχετε όπως κάθε χρόνο, με το τέλος της συνδικαλιστικής χρονιάς. Αυτό γιατί συνέβησαν πράγματα πρωτοφανή που αναδεικνύουν όμως το ρόλο των στελεχών της Εν. Δράσης σε αυτή τη συγκυρία.

Φιλικά
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
16/26-09-13
 Η Πράξη αυτή ολοκληρώθηκε σε δύο μαραθώνιες συνεδριάσεις. Έγιναν τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στις οποίες μετά από εισήγησή μου και με επίπονη προσπάθεια έγινε εφικτό να τοποθετηθούν αρκετοί εκπαιδευτικοί που μέχρι τότε ήταν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και θεωρούσαν ότι δε θα καταφέρουν να πάρουν διδακτικές ώρες ώστε να αισθάνονται περισσότερο «ασφαλείς». Φυσικά η προσπάθεια αυτή από μέρους μου θα συνεχιστεί με σκοπό οι περισσότεροι συνάδελφοι να έχουν ωράριο και σε κάθε περίπτωση όλοι να είναι σε σχολείο. Η αιρετός της Ε. Δράσης διαφώνησε
σύμφωνα με δήλωσή της με όλες τις τοποθετήσεις, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες των αιρετών των ΣΥΝΕΚ του ΚΥΣΔΕ. Αφού διάβασε ξανά από το χαρτάκι της αυτά που κάθε φορά έλεγε και η προηγούμενη αιρετός, μας έκανε τοποθέτηση πολιτικής φύσεως, λέγοντάς μας ουσιαστικά ότι κακώς καθόμαστε ώρες ατελείωτες μέσα στην αίθουσα μήπως βρούμε κάποια λύση προς όφελος των συναδέλφων, βγάζοντας τα μάτια μας μπροστά στους πίνακες με τα μικροσκοπικά γράμματα της Διοίκησης και διαβάζοντας από δυο και τρεις φορές τους σχετικούς νόμους για να μην αδικηθεί κανείς από τη Διοίκηση. Θεωρώ πως η συμπεριφορά αυτή της αιρετού υποτιμά τους συναδέλφους που την επέλεξαν και πράττει διαφορετικά από την εντολή του κλάδου η οποία είναι η προάσπιση των συμφερόντων μας από τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης. Εκεί, μας έδωσαν εντολή να αγωνιζόμαστε για αυτούς, μέσα στο όργανο όπου παίρνονται οι αποφάσεις.  Η μόνιμη άρνηση είναι προφανώς σήμα κατατεθέν της παράταξής της και το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι να συσπειρωθεί η Διοίκηση απέναντι στον κλάδο και να υψωθεί ένα τείχος σε οποιοδήποτε δίκαιο αίτημά μας. Συνεπώς όσοι συνάδελφοι πήραν τυπικά και νόμιμα θέσεις στις σχολικές μονάδες, αυτό έγινε χωρίς τη συναίνεση της αιρετού της Ε. Δράσης, σύμφωνα και με τα πρακτικά των συνεδριάσεων!
Πρέπει τέλος να επισημανθεί ότι με απόφαση της πλειοψηφίας της Διοίκησης, αποφασίστηκε η καθαίρεση του υποδιευθυντή του ΓΕΛ Παλαμά. Μειοψήφησα, υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν πρέπει να συμβεί αφού οι υποδιευθυντές είναι με θητεία και σε κάθε περίπτωση δεν είναι προς το συμφέρον του κλάδου να χάνονται θέσεις στελεχών από τους συναδέλφους. Λυπήθηκα από την τελική απόφαση της πλειοψηφίας, πολύ περισσότερο όμως όταν σε εκείνη τη στιγμή της συνεδρίασης η αιρετός της Ε. Δράσης παρενέβη, όχι για να πει κάτι θετικό για τον κλάδο, αλλά για να «καρφώσει» ότι υπάρχουν εν προκειμένω και άλλοι υποδιευθυντές που είναι στη ίδια περίπτωση και πρέπει να καθαιρεθούν και αυτοί, αναφέροντας για παράδειγμα τους υποδιευθυντές του Εσπερινού ΕΠΑΛ και της ΕΠΑΣ. Τότε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, πήρε το ανέλπιστο δώρο από την αιρετό και διέταξε να ερευνηθούν αυτές οι περιπτώσεις καθώς και αν υπάρχουν άλλες και να καθαιρεθούν όλοι οι υποδιευθυντές αυτοί. Έτσι λοιπόν πράττουν αυτοί που κατά τα άλλα κόπτονται για το καλό της εκπαίδευσης και καλούν σε αγώνες για την υπεράσπιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου