Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Αρχίζει η ηλεκτρονική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ Οι πρυτάνεις ενημερώνουν για τις επιπτώσεις το Ευρωκοινοβούλιο

Αρχίζει η ηλεκτρονική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ 
Με την Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ να παρατείνει για ένα ακόμη πενθήμερο (μέχρι την Παρασκευή 18 του μήνα) την απεργία της, ξεκινάει μια ακόμη κρίσιμη εβδομάδα στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας.

Στα μεγάλα Ιδρύματα της πρωτεύουσας (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων και η κατά συνέπεια υπολειτουργία τους πλησιάζει πλέον τους δύο μήνες.

Από την πλευρά του υπουργείου, μέσα στην ημέρα ή αύριο το πρωί, αναμένεται η ανακοίνωση του ειδικού ιστότοπου στον οποίο θα πρέπει να μπουν για να απογραφούν όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι
των ΑΕΙ. Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με την τροπολογία της περασμένης εβδομάδας, όποιος δεν απογραφεί, τίθεται αυτομάτως σε αργία.

Στην περίπτωση που ο ιστότοπος ανακοινωθεί σήμερα, η πενθήμερη προθεσμία απογραφής θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, ενώ εάν τα σχετικά στοιχεία δοθούν από το υπουργείο Παιδείας αύριο η προθεσμία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο. Ούτως ή άλλως, όπως αναφέρουν ανώτατα στελέχη του υπουργείου Παιδείας, από την επόμενη εβδομάδα η τάξη στα ΑΕΙ θα έχει αποκατασταθεί...

Δεν συμφωνούν βέβαια σ' αυτό οι διοικητικοί υπάλληλοι, η Ομοσπονδία των οποίων εξέδωσε το Σαββατοκύριακο σκληρή ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι κανένας δεν θα απογραφεί. «Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μετατρέψουμε το αδιέξοδο του υπουργείου σε ήττα με την ακύρωση της πολιτικής των απολύσεων» αναφέρει η Ομοσπονδία του κλάδου.

«Είμαστε στην 6η βδομάδα του απεργιακού μας αγώνα. Εκτιμάμε ότι είναι η κρίσιμη και καθοριστικής σημασίας εβδομάδα για την έκβαση του αγώνα μας» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. Οι διοικητικοί υπάλληλοι θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.

Οι πρυτάνεις

Από την πλευρά τους, οι πρυτάνεις των ΑΕΙ καταφεύγουν στο Ευρωκοινοβούλιο. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού, θα παρουσιάσει, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο Ευρωκοινοβούλιο, αντιπροσωπεία της Συνόδου των πρυτάνεων.

Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε, μέλη της Συνόδου των Πρυτάνεων και εκπρόσωποι των ελληνικών ΑΕΙ θα συμμετάσχουν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Κρίση, εφαρμοζόμενες πολιτικές και συνέπειες για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια» που διοργανώνει στις Βρυξέλλες ο κ. Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων/Ομάδα Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί έλληνες ευρωβουλευτές, ενώ θα συμμετάσχει και η Ρεμπέκκα Χαρμς, συμπρόεδρος της Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο. Παράλληλα, έχουν προσκληθεί ακαδημαϊκοί από το Βέλγιο, την Ισπανία και την Πορτογαλία, άνθρωποι των γραμμάτων και τεχνών.
Παπαματθαίου Μάρνυ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου