Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Κώστας Γκιουλέκας υφυπουργός Παιδείας:Διαψεύστηκαν όσοι μιλούσαν για κοινωνική θύελλα από τα σχολεία. Νέα ήττα για τον Αλέξη

Καμία επανάσταση στα σχολεία … παρά την προτροπή του

«Κάποιοι έλεγαν ότι θα ξεσηκωθεί μια κοινωνική θύελλα από τα σχολεία φέτος και ευτυχώς, διαψεύστηκαν, διότι κανένας δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τα σχολεία και την ελληνική νεολαία ως ομήρους, προκειμένου να πετύχει τα δικά του πολιτικά μικροκομματικά οφέλη» τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας.

Αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα, όμως η κυβέρνηση αγωνίζεται και βρίσκονται λύσεις, είπε. Παράλληλα έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος τα δημόσια ΙΕΚ προσφέρονται
εντελώς δωρεάν -μέχρι πέρυσι υπήρχαν δίδακτρα- σε όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν και οι εγγραφή τους γίνεται ηλεκτρονικά από εκεί που βρίσκεται ο καθένας. Οι ειδικότητες είναι περισσότερες και αναβαθμισμένες και αν υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον θα χρησιμοποιηθούν και άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις, καθώς τα ΙΕΚ γίνονται σε σχολεία τις απογευματινές ώρες. Επίσης, για πρώτη φορά, εντελώς δωρεάν προσφέρονται και οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα λεγόμενα μεταγυμνασιακά ΙΕΚ.

Σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα στις σχέσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο κ. Γκιουλέκας απάντησε: «Αυτή είναι η επιλογή του πρωθυπουργού και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η προσπάθεια. Και αυτή η προσπάθεια πρέπει να φέρει όσο το δυνατό πιο γρήγορα αποτελέσματα».

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου