Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Βίντεο από τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση της Ρωσίας


ZAPAD2013LΔείτε βίντεο από τα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποίησε από κοινού η Ρωσία με τη Λευκορωσία. Στο έδαφος της Λευκορωσίας εξελίχθηκε σενάριο αεραποβατικής ενέργειας ενώ στο ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ πραγματοποιήθηκε αποβατική ενέργεια.
Η άσκηση είχε ξεκινήσει την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 26 του ίδιου μήνα περιελάμβανε και άλλα επιμέρους σενάρια τόσο στο έδαφος όσο και στη θάλασσα και τον αέρα αποτελώντας την απαίτηση της ρωσικής Ομοσπονδίας στην άσκηση του ΝΑΤΟ "Steadfast Jazz 2013" η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο.
Το κεντρικό σενάριο της άσκησης ήταν η προάσπιση των συνόρων της ρωσικής Ομοσπονδίας από
επίθεση που θα προέρχεται από τα δυτικά της σύνορα (όπως άλλωστε παραπέμπει και το όνομα της άσκησης) και αποτελεί την απάντηση της Ρωσίας στην άσκηση του ΝΑΤΟ "Steadfast Jazz 2013". Η άσκηση του ΝΑΤΟ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί από 2 έως και 9 Νοεμβρίου αφορά ακριβώς το αντίθετο σενάριο δηλαδή αυτό της εισβολής της Ρωσίας στην Πολωνία και την δοκιμασία της δύναμης ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ απέναντι σε αυτή την εισβολή. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου