Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Μέχρι την Πέμπτη η απογραφή των υπαλλήλων των 8 Πανεπιστημίων-Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Οι υπηρετούντες με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα 8 Πανεπιστήμια  που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 1349 διοικητικοί υπάλληλοι υποχρεούνται, μέχρι την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου  , να απογραφούν σε ειδικό πληροφοριακό σύστημα που του υπουργείου Παιδείας. Όλα τα απαραίτητα  δικαιολογητικά οι υπάλληλοι θα πρέπει να τα καταθέσουν  και εγγράφως στην οικεία Διεύθυνση Διοικητικού/ Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας. Σχετική επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Παιδείας.
Αυτό προκύπτει από τη νέα  απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης , η
οποία είναι γενική για όλο το δημόσιο, , αλλά στην παρούσα φάση αφορά μόνο τα οκτώ Πανεπιστήμια από τα οποία θα τεθούν 1349 διοικητικοί υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα. Συνεπώς δεν αφορά όλα τα ΑΕΙ , αλλά μόνο εκείνα που εμπίπτουν στη λίστα με τις διαθεσιμότητες.
Η νέα  απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΕΔΩ) και με βάση αυτή το υπουργείο Παιδείας θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Η Τροπολογία που θέτει σε αργία τους υπαλλήλους των ΑΕΙ που δεν θα απογραφούν
Τροπολογία η οποία προστίθεται στα άρθρα 103 και 17 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα , με τη οποία τίθενται σε αργία οι υπάλληλοι (σήμερα αφορά τους υπαλλήλους των ΑΕΙ)  που δεν θα απογραφούν εντός της οριζόμενης ημερομηνίας που θα ορίζει απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία αναμένετε να εκδοθεί,  κατατέθηκε σήμερα, προς ψήφιση, στη Βουλή.
 Δείτε εδώ την τροπολογία
Η τροπολογία έχει δύο παραγράφους:
1.Η μία προστίθεται στο άρθρο 103 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα που ορίζει τα πειθαρχικά παραπτώματα βάσει των οποίων τίθενται σε αργία οι δημόσιοι υπάλληλοι, και
2.Η δεύτερη παράγραφος εντάσσει στο άρθρο 107 που ορίζονται οι κατηγορίες των πειθαρχικών παραπτωμάτων , το παράπτωμα της μη απογραφής των υπαλλήλων.







esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου