Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Τουρκία: 600.000 οι πρόσφυγες απο τη Συρία

multecikampiΑν τα νούμερα που ανακοινώνουν οι Τούρκοι,παρουσιάζουν την πραγματικότητα τότε η κατάσταση με τους πρόσφυγες της Συρίας έχουν ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη με αποτέλεσμα το ανθρωπιστικό δράμα να γιγαντώνεται.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπεύθυνου Τύπου της "Διοίκησης αντιμετώπισης Καταστροφών και Έκτακτων Περιστατικών" Μουσταφά Άγντογντού, ο αριθμός των προσφύγων από την Συρία που βρίσκονται στην Τουρκία έχει ξεπεράσει τους 600 χιλιάδες. Ο Άγντιογντου υποστηρίζει πως οι 200.000 πρόσφυγες ζουν σε καταυλισμούς που βρίσκονται κοντά στα σύνορα των
δυο χωρών ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας.
Τον Αύγουστο του 2012 ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε τονίσει πως το όριο για την υποδοχή των προσφύγων είναι οι 100.000 πρόσφυγες και είχε στείλει μήνυμα λήψης έκτακτων μέτρων σε περίπτωση που ο αριθμός τους ξεπεράσει αυτό το νούμερο. « Σε περίπτωση που το όριο αυτό ξεπεραστεί στα πλαίσια του ΟΗΕ θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ουδέτερη ζώνη εντός της Συρίας» είχε δηλώσει ο Νταβούτογλου.
Μέχρι στιγμής η Άγκυρα δεν έχει κινήσει καμία διαδικασία προς αυτή την κατεύθυνση και το ζήτημα των προσφύγων πλήττει οικονομικά την οικονομία της γειτονικής χώρας. Σήμερα εντός της Τουρκίας έχουν στηθεί 21 καταυλισμοί για τους πρόσφυγες που φτάνουν από τη Συρία. Καθ΄ς προσπαθούν να γλιτώσουν από τις αιματηρές συγκρούσεις που δεν έχουν τέλος. (onalert)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου