Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

«Επιτέλους ας μας δείξουν και ένα δικό τους έργο μετά από 3 χρόνια διοίκησης...»

Ο περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης επισκέφθηκε (μαζί με το επιτελείο του) πολλές  φορές, τις τελευταίες μέρες, την Π.Ε. Καβάλας. Σε όλες αυτές τις περιοδείες του κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ώστε να μπορέσει να επιδείξει κάποιο έργο, προβάλλοντας, με έπαρση, διάφορα θέματα. Στην πραγματικότητα, όμως, το μόνο το οποίο έκανε ήταν μία απέλπιδα προσπάθεια να οικειοποιηθεί έργα στα οποία η συμμετοχή του ήταν μηδαμινή ή στην καλύτερη περίπτωση εντελώς περιορισμένη και χωρίς ιδιαίτερη ουσία. Έτσι, σε όλες τις περιπτώσεις, εντοπίσαμε το κοινό χαρακτηριστικό ότι, ο κ. Περιφερειάρχης, σε καμία στιγμή, δεν βρήκε την πολιτική ευπρέπεια να ομολογήσει ή έστω να
αναφερθεί στο ιστορικό των έργων με τα οποία ασχολήθηκε και αυτό πραγματικά αποτελεί κάτι που τον χαρακτηρίζει.
Στα εγκαίνια της έκθεσης του Επιμελητηρίου, ο κ. Γιαννακίδης, αναφέρθηκε στην παραχώρηση του εκθεσιακού κέντρου στο Επιμελητήριο Καβάλας με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, λησμόνησε όμως να αναφερθεί στο ποιος σχεδίασε, μελέτησε, ωρίμασε, ενέταξε, οικοδόμησε και εξόπλισε το εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», στην Ν. Καρβάλη Καβάλας.
Κατά την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθ. κ. Αθ. Τσαυτάρη  στο εργοτάξιο για το αρδευτικό της Δυτικής Πεδιάδας Νέστου, το ίδιο.
Ο κ. Γιαννακίδης προσπαθεί, εναγωνίως, να επιδείξει κάποιο έργο και έτσι σκόπιμα αποφεύγει να πει ότι τα έργα αυτά (όπως και πολλά άλλα) αποτέλεσαν  απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών και στην συνέχεια αποτέλεσαν μέρος του αναπτυξιακού σχεδιασμού του προηγούμενου αυτοδιοικητικού θεσμού (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση) από τον οποίο σχεδιάστηκαν, ωρίμασαν, εντάχθηκαν και δρομολογήθηκαν. Ενώ η δική του συμμετοχή, στα έργα αυτά κυμαίνεται από μηδαμινή έως ανύπαρκτη. Απορίας άξιο επίσης είναι το γεγονός ότι ακόμη και όταν ο ίδιος δεχόταν, για θεσμικούς λόγους, τις ευχαριστίες τοπικών φορέων (Πρόεδρος Επιμελητηρίου, Δήμαρχος Νέστου), ούτε και τότε δεν ανέκτησε την μνήμη του ώστε να αναφέρει όσους συνέβαλαν στο να «λάβουν σάρκα και οστά», τα έργα αυτά στα οποία αυτός, απλώς, περιηγείται σήμερα.
Όλα αυτά μας υποχρεώνουν να θέσουμε ένα ξεκάθαρο ερώτημα προς τον (σε λίγο καιρό απερχόμενο) Περιφερειάρχη ΑΜΘ:
-          Επιτέλους, δείξτε μας ένα δικό σας έργο στην Π.Ε. Καβάλας, μετά από 3 χρόνια διοίκησης (και περιοδειών σας) ! Να περιμένουμε ;
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Περ. Αναγέννησης» από την Π.Ε. Καβάλας
Ανδρέας Μπαλίκας                                      
Θεόδωρος Μαρκόπουλος
Κίμων Παπαδόπουλος                                 
Παύλος Ζησίμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου