Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ανακοινώθηκε η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών που κατέθεσαν αίτηση για να εργαστούν ως ωρομίσθιοι σε ΙΕΚ και ΣΕΚ του Υπουργείου Παιδείας: 13.000 αιτήσεις για θέσεις ωρομίσθιων

Λόγω και της αυξημένης ανεργίας στον χώρο των εκπαιδευτικών το ενδιαφέρον ήταν αρκετά μεγάλο, καθώς υποβλήθηκαν 12.894 αιτήσεις πανελλαδικά. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στην ειδικότητα των φιλολόγων υποβλήθηκαν 815 αιτήσεις, ενώ οι αιτήσεις των μαθηματικών έφθασαν τις 349. Έντονο ήταν το ενδιαφέρον και από την πλευρά των φυσικών, χημικών και βιολόγων, καθώς για τις τρεις αυτές ειδικότητες υπήρξαν 594 αιτήσεις (Φυσικοί: 221, Χημικοί: 240, Βιολόγοι: 133). Επίσης οι αιτήσεις των ξενόγλωσσων φιλολόγων έφθασαν τις 775 (Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών), ενώ τα πρωτεία τα έχουν οι πτυχιούχοι πληροφορικής ΑΕΙ και ΤΕΙ με 1741 αιτήσεις. 

Χιλιάδες όμως ήταν οι αιτήσεις και σε ειδικότητες που δεν είναι καθαρά εκπαιδευτικές. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι 891 οικονομολόγοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους, ενώ 138 Πολιτικοί Μηχανικοί και 91
Αρχιτέκτονες αναζητούν μια θέση εργασίας στα ΙΕΚ. Παράλληλα, στους 353 έφθασαν οι πτυχιούχοι Νομικών και Πολιτικών Επιστημών, ενώ τις 226 έφθασαν οι αιτήσεις των γεωπόνων. 

Στους καταλόγους με τα μόρια των υποψηφίων εκπαιδευτών υπήρχαν ακόμα δεκάδες αιτήσεις από μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους, γιατρούς, οδοντιάτρους, χημικούς μηχανικούς. 

Το γεγονός ότι χιλιάδες πτυχιούχοι αναζητούν μια θέση εργασίας στα ΙΕΚ για λίγες ώρες την εβδομάδα αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας των νέων ανθρώπων και ειδικά των πτυχιούχων που ενώ επένδυσαν χρόνο, κόπο και χρήμα, διαπιστώνουν ότι οι περισσότερες πόρτες είναι κλειστές.

Όσον αφορά στις περιοχές με τις περισσότερες αιτήσεις, αυτές ήταν της Αττικής με 3.596 αιτήσεις και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 1.879. Στις υπόλοιπες περιοχές μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε στην Αχαΐα με 566 ενδιαφερόμενους να καταθέτουν αίτηση και στη Λάρισα, όπου οι αιτήσεις ανήλθαν σε 467.

Όσοι θέλουν να δουν τα ονόματα όσων κατέθεσαν αίτηση και τη μοριοδότησή τους μπορούν να επισκεφτούν τον ακόλουθο σύνδεσμο

http://www.gsae.edu.gr/attachments/article/977/aksiologikos_pinakas.xls

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου