Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Εγγραφη διαμαρτυρία κλάδου ΠΕ04 (εκτός Φυσικών)

Προς Υπουργείο Παιδείας

Αγαπητοί Κύριοι, Επικοινωνώ μαζί σας με την παρούσα επιστολή προκειμένου να ενημερωθώ επισήμως σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο υπολογίστηκαν τα κενά για τους διορισμούς των αναπληρωτών ΠΕ04, δεδομένου του ότι αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί 2 φάσεις αναπληρωτών με τις οποίες έχουν προσληφθεί 55 αναπληρωτές κανονικού ωραρίου ΠΕ04 από τους οποίους ΟΛΟΙ ανήκουν στην ειδικότητα ΠΕ04.01 και κανένας στις ειδικότητες ΠΕ04.02, ΠΕ04.04 και ΠΕ04.05.

Παρακολουθώντας την πορεία των δηλωθέντων κενών που δημοσιεύονταν σε διάφορες ΔΔΕ, των αποσπάσεων, των μετατάξεων και λαμβάνοντας υπόψη και την αύξηση ωραρίου  διακρίνεται ότι
υπάρχουν ορισμένα κενά τα οποία μάλιστα είναι αρκετά, που δεν αντιστοιχούν τόσο σε ώρες Φυσικής, όσο σε ώρες Χημείας, Βιολογίας και Γεωλογίας.
Επίσης, σε πρόσφατες ανακοινώσεις των ΔΔΕ παρατήρησα ότι καλούσαν τους αρμόδιους να υπολογίσουν τα κενά ώστε να ρυθμιστούν οι υπεραριθμίες με βάση το Νόμο 4186 (193 Α'/17.09.2013) άρθρο 36, παράγραφος 18. ο οποίος αναφέρει:

"Στο άρθρο 14 του π.δ. 50/1996 (Α΄ 45), όπως τρο- ποποιήθηκε µε την παράγραφο 2 του άρθρου 12 του π.δ. 100/1997 (Α΄ 94), προστίθεται παράγραφος 13 ως εξής: «13. Για τη διαπίστωση υπεραριθµίας εκπαιδευτικών και τη ρύθµισή της σύµφωνα µε τις σχετικές διατάξεις των προηγούµενων παραγράφων του παρόντος οι εκπαιδευ- τικοί του κλάδου ΠΕ4 (Φυσικών, Χηµικών, Φυσιογνω- στών, Βιολόγων, Γεωλόγων) αντιµετωπίζονται ενιαία, νεξαρτήτως της ειδικότητας στην οποία ανήκουν. Θα ήθελα λοιπόν να μου διευκρινίσετε: 

(α)Κατά τον υπολογισμό του αριθμού των αναπληρωτών πλήρους ωραρίου ΠΕ04 αντιμετωπίσατε ενιαία τα κενά, ανεξαρτήτου ειδικότητας (Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι, Γεωλόγοι) όπως ορίζει ο νόμος σχετικά με τις υπεραριθμίες; Δηλαδή αντιμετωπίσατε τον πίνακα ΠΕ04 ως ενιαίο πίνακα ΧΩΡΙΣ να τον ενοποιήσετε πρώτα; (Σημειώστε παρακαλώ ότι η πρόσκληση για αιτήσεις προς αναπληρωτές που βγήκε έναν περίπου μήνα πριν ψηφιστεί ο νόμος που αναφέρω παραπάνω δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με ενοποίηση των πινάκων ΠΕ04. Οι αιτήσεις μας ως εκ τούτου και επομένως οι πίνακες που έχουν αναρτηθεί δεν μας εμφανίζει ενοποιημένους αλλά ως ξεχωριστές ειδικότητες: ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04 και ΠΕ04.05.) 

(β) Ο αριθμός των αναπληρωτών υπολογίστηκε με βάση τα πραγματικά κενά ανά μάθημα-ειδικότητα;

(γ) Θεωρείτε ότι το πτυχίο των Φυσικών συμπεριλαμβάνει (με πλαγιότιτλους ίσως) και τα πτυχία των Χημικών, Βιολόγων και Γεωλόγων;

Περιμένω απάντησή σας και σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τη συνεργασία. Με εκτίμηση

Υποψήφιοι αναπληρωτές Βιολόγοι, Γεωλόγοι, Χημικοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου