Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ξεπέρασε σε κυνισμό και την τρόικα ο Στέφ. Μάνος.

Από την «Δημοκρατία»
Ξεπέρασε σε κυνισμό και την τρόικα ο Στέφ. Μάνος, που επιμένει να γίνουν 400.000 απολύσεις στο Δημόσιο

Ούτε η τρόικα έφτασε στο σημείο να ζητά απολύσεις 400.000 ανθρώπων από το Δημόσιο. 


Επί της ουσίας χθες ο επικεφαλής της Δράσης Στέφανος Μάνος ζήτησε από
τους 556.954 μονίμους υπαλλήλους, που υπάρχουν στον στενό δημόσιο τομέα, να φύγουν σχεδόν όλοι «μέσα στα επόμενα 4, 5, 6 χρόνια», όπως πρόσθεσε αναλύοντας το χρονοδιάγραμμά του.


Φαίνεται ότι ο κ. Στέφανος Μάνος (μυστικοσύμβουλος μέχρι τώρα της τρόικας) αποφάσισε να λειτουργήσει απροκάλυπτα ως προπομπός της «ανακαλύπτοντας» πώς μπορεί να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.


Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι την ανακοίνωση του πογκρόμ την έκανε από το ραδιόφωνο της δημόσιας ραδιοφωνίας (ΝΕΤ), που υπάρχει χάρη σε αυτούς που θέλει να απολύσει ο επικεφαλής της Δράσης και πρώην υπουργός.


Ο κ. Μάνος μεταξύ άλλων είπε: 
«Είχα πει ότι για να εξυγιανθεί το Δημόσιο, κατά τη γνώμη μου θα χρειαστεί να φύγουν σταδιακά 400.000 άνθρωποι, για τους οποίους το κράτος πρέπει να φροντίσει να διευκολύνει αυτή την αποχώρηση πληρώνοντάς τους για τρία χρόνια το 70% των τακτικών αποδοχών τους, προκειμένου να βρουν τον χρόνο να προσαρμόσουν τη ζωή τους».


Απαντώντας στη συνέχεια σε «πόσο χρόνο θα φύγουν» οι υπάλληλοι αυτοί ο κ. Μάνος ισχυρίστηκε ότι θα φύγουν σταδιακά μέσα σε 4, 5, 6 χρόνια.
Μάλιστα ο επικεφαλής της Δράσης είχε υποστηρίξει μιλώντας σε ανοικτή συζήτηση στο Πολεμικό Μουσείο ότι οι 100.000 από τους 400.000 εργαζομένους πρέπει να φύγουν μέσα στο 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου