Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Σκόπια: Μετονομάζουν τους δρόμους με αρχαία ελληνικά ονόματα!

Μακεδονίας, Μακεδόνων, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Φιλίππου, Αμύντα, Πέρδικα, Πτολεμαίου, Κλεοπάτρας, Αιγαίου, Μακεδονικής Φάλαγγας, Κυρίλλου και Μεθοδίου, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Δράμας, Καστοριάς, είναι μερικές από τις νέες ονομασίες οδών της πόλης των Σκοπίων, που προωθεί η τοπική δημοτική αρχή μετά την σχετική έγκριση του υπουργείου Εσωτερικών.
Στο πλαίσιο «αρχαιομακεδονοποίησης» που προωθεί μεθοδικά η κυβέρνηση Γκρούεφσκι, αποκαθηλώνονται ονομασίες οδών που ίσχυαν επί δεκαετίες για να.....
δώσουν τη θέση τους, σε πρόσωπα της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, που οι Σκοπιανοί θεωρούν  «προγόνους» τους, καθώς και σε τοποθεσίες της βόρειας Ελλάδας, που χαρακτηρίζουν στα σχολικά τους εγχειρίδια ως «Μακεδονία του Αιγαίου» και «κατεχόμενη» από τη χώρα μας.
Η μετονομασία σχεδόν 300 οδών των Σκοπίων, έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των Αλβανών της χώρας, που επισημαίνουν πως μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις μεταξύ των εθνοτήτων στη χώρα που ήδη βρίσκεται σε τεταμένο επίπεδο, λόγω της σύλληψης φανατικών ισλαμιστών, που σχετίζονται με την άγρια δολοφονία πέντε Σκοπιανών παραμονές του Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου