Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Είναι επικίνδυνοι!

Πριν από λίγες μέρες ο κ. Τσίπρας ζητούσε ραντεβού από τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας. Ο κ. Ολάντ δεν του το έδωσε. Κι έτσι ο κ. Τσίπρας του το “ανταπέδωσε”. Πήγε στο Παρίσι και μίλησε για Ολαντρέου. Ποιος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος;
Ίσως του έμεινε του Αλέξη από την εποχή που ήταν πρόεδρος του 15μελούς, αλλά κάποιος θα πρέπει να του εξηγήσει ότι στις διεθνείς σχέσεις τα πράγματα δεν λύνονται με ειρωνείες και τσαμπουκάδες. Ο κ. Τσίπρας είναι ένας εν δυνάμει πρωθυπουργός, αλλά συνεχίζει να συμπεριφέρεται όπως οι καταληψίες ενός σχολείου.
Δεν ήταν ένα τυχαίο λάθος. Είναι πολιτική επιλογή να εμφανίζονται προς τα έξω ως σκληροί διαπραγματευτές. Θεωρούν ότι όλοι τους οφείλουν, ακόμη και ο πρόεδρος της Γαλλίας. Το γεγονός ότι η Γαλλία είναι μέχρι σήμερα ένας από τους πιο πιστούς συμμάχους της Ελλάδας περνάει σε δεύτερη μοίρα. Πάνω απ’ όλα η προεκλογική μάχη.
Υπάρχει και η περίπτωση να το πιστεύουν. Τότε τα πράγματα είναι πιο σοβαρά απ’ ό,τι ίσως πιστεύουμε. Και στην μία και στην άλλη περίπτωση, πάντως, είναι επικίνδυνοι.
Ο κ. Ολάντ επέλεξε, τελικά, να συναντήσει...
τον κ. Βενιζέλο. Καλώς, κακώς, αυτό αποφάσισε. Αλλά και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει τα «ρέστα»: Γράφει στο twitter ο κ. Παπαδημούλης: «Ο κ Ολαντ αρνήθηκε την συνάντηση με Τσίπρα, λόγω πρωτοκόλλου της Γαλλικής Προεδρίας, αλλά συναντά τον κ. Βενιζέλο! Πρωτόκολλο ή σκοπιμότητα»; Και τι σκοπεύετε να κάνετε κύριε Παπαδημούλη για να τον «τιμωρήσετε»; Να τον «κτίσετε» στο γραφείο του;
Επικίνδυνοι άνθρωποι, επικίνδυνες καταστάσεις, ταραγμένες  εποχές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου