Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Νέες βόμβες για τα οπλικά παζάρια ΓΑΠ



Μείζον πολιτικό αλλά και ηθικό θέμα προκύπτει για τον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του από τα δημοσιεύματα ξένων μέσων, τα οποία πυκνώνουν, αναφορικά με το ότι στη διαπραγμάτευση με τον Νικολά Σαρκοζί και την Ανγκελα Μέρκελ μπήκε στο τραπέζι -και η ελληνική πλευρά το αποδέχτηκε- η πώληση συγκεκριμένων αμυντικών συστημάτων στη χώρα μας!

Ειδικότερα, μετά το προχθεσινό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «La Gaceta», χθες, η έγκυρη ευρωπαϊκή ιστοσελίδα neweurope.eu, με έδρα τις Βρυξέλλες, αποκάλυψε ότι, όταν Μέρκελ και Σαρκοζί «κλείδωσαν» με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το δάνειο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε δεχτεί ως αντιστάθμισμα να προχωρήσει σε εξοπλισμούς για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις ύψους 10,5 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Οι Γαλλογερμανοί, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα, είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους, ώστε οι χώρες τους, δηλαδή οι αμυντικές τους βιομηχανίες, να λάβουν το 50% του ποσού! Οι Γάλλοι φέρονται να είχαν εξασφαλίσει την πώληση του μαχητικού αεροσκάφους τέταρτης γενιάς Rafale και οι Γερμανοί άρματα μάχης Leopard.

Τα δημοσιεύματα αυτά αποδεικνύουν ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, καθώς, ανεξάρτητα αν τα οπλικά συστήματα που αναφέρονται ενδιαφέρουν ή όχι τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, το τελευταίο χρονικό διάστημα και με επίκεντρο τις εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ), που βρίσκονται υπό πώληση, έχει στηθεί ένα παιχνίδι ενδιαφέροντος κυρίως από γερμανικές και γαλλικές εταιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου