Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ


Ακόμα μία επιλογή του κ. Παπανδρέου, αυτή του δημοψηφίσματος, εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε ολέθρια για τη χώρα. Τις τελευταίες ημέρες οι μάσκες έπεσαν καθώς αποκαλύφθηκε ο τρόπος διαχείρισης της κρίσης από την κυβέρνηση.
Και φυσικά ο τρόπος ήταν επικοινωνιακός και χωρίς σχέδιο.
Ο απολογισμός του κ. Παπανδρέου τα δύο χρόνια της πρωθυπουργίας του είναι τραγικός. Δημοσιονομικά πήγε από το κακό στο χειρότερο ενώ διέλυσε την κοινωνική συνοχή. Από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα λέει συστηματικά ψέματα.

Ψέματα στον ελληνικό λαό. Ψέματα στους βουλευτές του. Ψέματα στην αντιπολίτευση. Ψέματα και στους Ευρωπαίους εταίρους μας. Και αν αυτό, μέχρι και πριν τα τελευταία γεγονότα, μπορεί κάποιοι να το αμφισβητούσαν πλέον είναι διεθνώς γνωστό. Το δυστύχημα για τη χώρα είναι ότι την οδήγησε στην χρεοκοπία της φήμης της.
Ο κ. Παπανδρέου ξέχασε ότι εκτός από πρωθυπουργός μιας χώρας σε κρίση είναι και εκλεγμένος από τον Ελληνικό λαό. Σύρθηκε σε συμφωνίες που αδυνατούσε να εφαρμόσει και κάθε φορά που μας έσωζε έψαχνε να βρει τη δικαιολογία της αποτυχίας του.
Όμως, έκανε το μοιραίο λάθος και είναι πια αργά: ούτε τους έξω πείθει, ούτε τους μέσα. Προκάλεσε τους εταίρους, ενεργοποίησε τους αμυντικούς μηχανισμούς και επέτρεψε σε εκείνους που επιζητούσαν και επιζητούν την έξοδο μας από το ευρώ να επιχειρηματολογούν εις βάρος της χώρας. Κατέστησε τη χώρα διεθνώς ρεζίλι και από τη νύχτα της Τετάρτης βρίσκεται σε δυσχερέστερη θέση από την έναρξη της κρίσης.
Αντιμετωπίζει πλέον τελεσίγραφο: Η χώρα καλείται να αποδεχθεί πλήρως όλες τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου διαφορετικά δεν θα πάρει ούτε ευρώ, όπως χαρακτηριστικά είπαν Μέρκελ και Σαρκοζί, θα αφεθεί στην τύχη της, θα οδηγηθεί στην χρεοκοπία και σε απερίγραπτη απομόνωση και φτώχεια.
Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική του και όχι των υποτιθέμενων συμφερόντων που τελευταίως κατακεραυνώνει.
Με λύπη παρακολουθούμε το καταστροφικό σενάριο που γράφεται εις βάρος της χώρας μας τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Ο κ. Παπανδρέου μας οδήγησε στο αναπόφευκτο, τουλάχιστον ας αναλάβει τις ευθύνες του με την αποδοχή της πρότασης του Αντώνη Σαμαρά: Μεταβατική κυβέρνηση με στόχο να διασφαλίσει την 6η δόση, να συνάψει τη νέα σύμβαση και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου