Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Δηλώσεις ΓΑΠ που δείχνουν οτι πήγε στις Κάννες και τα φόρτωσε όλα στον Σαμαρά!!! Ήμαρτον!!

  Πρέπει να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Δεν πρόεκειται απλά για ένα πρόγραμμα αλλά για το αν θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη. Πιστεύω ότι ο λαός θα φανεί ώριμος και θα αποφασίσει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα που μπορεί να γίνει στις 4 Δεκεμβριου. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα πάρουμε την 6η δόση. Έχω πει πολλές φορές ότι χρειαζόμαστε ευρύτερη συναίνεση και αν υπήρχε μεγαλύτερη συναίνεση δεν θα χρειαζόμασταν το δημοψήφισμα!!!

Δημοψήφισμα για το ευρώ στις 4 Δεκεμβρίου, επέβαλαν στον ΓΑΠ-Δηλώσεις Σαρκοζί-Μέρκελ

Σαρκοζί: Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα πρέπει αν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Είπαμε ότι δεν μπορεί να δοθεί η 6η δόση αν η Ελλάδα δεν υιοθετήσει όλο το πακέτο της 26ης Οκτωβρίου. Αν πρέπει να υπάρξει δημοψήφισμα πρέπει να γίνει πολύ σύντομα, Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε για 4-5 Δεκεμβρίου. Το ερώτημα μπορεί να είναι αν η Ελλάδα θέλει να μείνει την Ευρωζώνη, εμείς θέλουμε, αλλά αυτό εναποκειται στους Έλληνες που πρέπει να αποφασίσουν

Μέρκελ: Το δημοψήφισμα αλλάζει τις μέχρι τώρα συνθήκες. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Ελλάδα. Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά λέμε ότι η 6η δόση θα δοθεί μόνο αν υιοθετηθεί όλο το πακέτο του Οκτωβρίου. Το δημοψήφισμα, αν γίνει, θα είναι για το αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και για μας η μόνη αποδεκτή απάντηση θα είναι το ΝΑΙ. Το Ευρώ πρέπει να παραμείνει σταθερό και αυτό θέλουμε να το επιτύχουμε με την Ελλάδα. Δεν είχαμε συζητήσει για το δημοψήφισμα και ξαφνικά βλέπουμε μια διαφορετική κατάσταση

Σαρκοζί: Οι 'Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν την "περιπέτειά" τους μαζί μας αλλά πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχουν κανόνες

Ερώτηση εσείς επιθυμείτε ένα δημοψήφισμα;

Σάρκοζί: Εμείς δεν αποφασίζουμε αν θα υπάρξει δημοψήφισμα αλλά θέλουμε να ξέρουμε που πάνε τα λεφτά. Ο ελληνικός λαός είναι ανεξάρτητος, με μεγάλο πολιτισμό και πιστευουμε ότι θα κάνει το καλύτεο για το δικό του μέλλον αλλά υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται απ' τους 17, αν κάποια χώρα δεν θέλει να συμορφώνεται είναι δικαιωμά της αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε παραβίαση των κανόνων. Θέλουμε να συνεχίσουμε με τους Έλληνες.

Μέρκελ: Έχουμε την εντύπωση ότι θα υπάρξει δημοψήφισμα. Ο Ελληνας Πρωθυπουργός μας είπε ότι αν δεν υπάρξει θα αποφασίσει το κοινοβούλιο. Είμαστε προετοιμασμένοι για το αν μια χώρα θέλει να βγει απ' το ευρώ.

Σαρκοζί: Το πρόγραμμα για την Ιρλανδία δούλεψε μια χαρά γιατί η Κυβέρνηση και η αντιπολίτευση δούλεψαν μαζί, το ίδιο και στην Πορτογαλία και την Ισπανία (είναι προφανές πως ο Γιωργάκης πήγε και τα φόρτωσε όλα στον Σαμαρά!!!)

Μέρκελ: Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ αλλά αν ο ελληνικός λαός πει ότι αυτά που πρέπει να κάνουμε είναι δύσκολο, τότε θα σεβαστούμε την απόφαση του, αλλά εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε το ευρώ.
dexiextrem

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου