Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ετοιμάζει παλινόρθωση ο Γιώργος


Ετοιμάζει παλινόρθωση ο Γιώργος

Μηχανισμό παλινόρθωσης θα επιχειρήσει να κατασκευάσει ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την εγκατάστασή του στα γραφεία και στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Καθώς η αμφισβήτησή του, λόγω και του κρίσιμου έργου της κυβέρνησης Παπαδήμου, δεν έχει λάβει διαστάσεις, ο Γιώργος  σκοπεύει σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες να οργανώσει μέσα στο κόμμα ένα μηχανισμό ο οποίος θα του επιτρέψει κατά τη διάρκεια των κομματικών διαδικασιών που είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα κινηθούν, άλλη μια «θριαμβευτική» επιστροφή του στο τιμόνι του κόμματος. Με τη φιλοδοξία να επανέλθει  στο τιμόνι της χώρας.

Για την ώρα, τόσο πρόσωπα του στενού τους περιβάλλοντος, όσο και στενά συγγενικά του πρόσωπα, θεωρούν βέβαιο ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι επικεφαλής του κόμματος κατά τη διάρκεια της επικείμενης εκλογικής μάχης. Υπολογίζουν ότι αυτό θα του δώσει κάποιους πόντους από αυτούς που έχει χάσει, καθώς «θα έχει την ευκαιρία να εξηγήσει την πολιτική και τις αποφάσεις του, αλλά και να αποδείξει ότι ο ίδιος υπήρξε ο κύριος συντελεστής της δημιουργίας της κυβέρνησης Παπαδήμου».
Πρόσωπο  πολύ κοντά στον πρωθυπουργό έλεγε πριν λίγες μέρες ότι «όσοι πιστεύουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ ότι ο Παπανδρέου ξόφλησε κι ότι θα αφήσει να καθορίσουν το μέλλον του Κινήματος τα διαπλεκόμενα και η Μέρκελ δεν έχει καταλάβει με ποιον έχει να κάνει. Γιατί ο Παπανδρέου είναι πάντα Παπανδρέου και ξέρει να δίνει και να κερδίζει τέτοιες μάχες».
Η διακίνηση τέτοιου είδους απόψεων καθιστά σχεδόν βέβαιο το γεγονός ότι ο Γιώργος, όταν κληθεί το ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει για τον πρόεδρό του, θα χρησιμοποιήσει όχι μόνο το μπαμπούλα των διαπλεκόμενων, όπως έκανε στην αντιπαράθεσή του με τον Βενιζέλο, αλλά και το γερμανικό μπαμπούλα, θα υποστηρίξει δηλαδή ότι αυτοί που τον ανέτρεψαν ήταν οι Γερμανοί της Μέρκελ επειδή αντιστάθηκε στα σχέδιά τους με την ιδέα του δημοψηφίσματος.
Να δούμε τι θα δούμε και τι θ’ ακούσουμε ακόμα στον όμορφο κόσμο του ΠΑΣΟΚ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου